Krémes, mandulás curry

Hozzávalók
- 1 db vöröshagyma
- gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- olaj, currypor, fahéj, kardamom
- kurkuma, rómaikömény, chili
- 1 hámozott paradicsomkonzerv
- 1,5 dl mandulatej
- 1 kis fej karfiol
- 2 sárgarépa
- 40 dkg fagyasztott zöldborsó
- 1 csicseriborsó konzerv
- 10 dkg hámozott mandula
- 5 dkg mazsola
- 20 dkg jázmin rizs
Elkészítés
Egy doboz hámozott paradicsom konzervet, a nagyobb darabokra felaprított vöröshagymát, a fokhagyma gerezdeket és a felszeletelt gyömbért egy magas nyakú edénybe tesszük és botmixerrel pürésítjük. 3-4 evőkanál felhevített olajra szórjuk a fűszereket: kurkuma, rómaikömény, kardamom,currypor, fahéj és kevés chili kerül bele. Erre jön majd a paradicsomos massza, és a zöldségek sorban: felkarikázott sárgarépa, feldarabolt karfiol. Sózzuk és adunk hozzá vizet, ha szükséges.
Míg a zöldségek puhulnak a mandulatejet elkészíthetjük házilag is: hántolatlan mandula, kókuszreszelék, csipet só, 1,5 evőkanál olaj és víz összeturmixolt keverékéből.Ha a sárgarépa, és a karfiol megpuhult, hozzáadjuk a csicseriborsót és a zöldborsót. Beleszórjuk a mazsolát és a pirított mandula egy részét. Végül felöntjük a mandulatejjel. Párolt rizzsel, és korianderrel tálaljuk.