Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Krémes, gyümölcsös pite

Amíg a vasárnapi ebéd elkészül addig a gyümölcsös, krémes pitére is biztosan van idő, egyszerűen, gyorsan kész, és abbahagyhatatlan.
2015. augusztus 23.

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál darált mandula
  • vaníliarúd
  • egy kevés tejföl
  • A krémhez:
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál méz (vagy agavé szirup)
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál darált mandula
  • 50 dkg gyümölcs (meggy, nektarin, ribizli, stb.)

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, mégpedig úgy, hogy a vajat olvasztott, kihűtött formában adom a száraz anyagokhoz. Ha esetleg nem akarna összeállni a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejfölt, de csak annyit, amennyitől gombóccá tudjuk formálni a tésztát.
Egy megfelelő méretű tepsit béleljünk ki sütőpapírral.  (21×21 centis sütőforma vagy 22-24 centis kerek gyümölcstorta forma is ideális.) Sütőpapírok között nyújtjuk ki a tésztát, és rögtön azzal be is emelhetjük a formába, amin nyújtjuk. Már nyújtás közben peremet képezünk a süteménynek, hogy legyen, ami megtartja a krémet. A tésztára sütőbabot szórunk, és 175 fokos sütőben 15 percig elősütjük.
Közben a krém hozzávalóit – a darált mandula kivételével – krémmé keverjük. Amikor letelt az elősütési idő, a babot eltávolítjuk a tésztáról, a marék mandulát viszont beleszórjuk a tésztába, hogy kicsit felszívja a krém nedvességét, beleöntjük a krémet, kirakjuk a megtisztított meggyel és áfonyával,vagy barackkal, stb. visszatesszük a formát a sütőbe, és még 30 percig sütjük.
 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.