Kovászos zöldbab

Hozzávalók
- 50 dkg zöldbab
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1,5 ek só
- 2,5 liter víz
- 2 szelet kenyér
- szemes bors
Elkészítés
A vízben elkeverjük, feloldjuk a sót.
A zöldbabok száras végét levágjuk, majd alaposan megmossuk. A sterilizált üveg aljába teszünk egy szelet kenyeret, megszórjuk a szemes borssal. Rátesszük a kapor felét és jöhetnek a zöldbabok. Nyomkodjuk le a babokat, hogy jól szoruljanak és szórjuk bele a kettévágott fokhagymagerezdeket is.
Ha az üveg megtelt zöldbabbal, jöhet rá a maradék kapor, felöntjük a sós vízzel és az egészet lezárjuk a másik szelet kenyérrel. Az üveget alufóliával vagy egy kisebb tányérral lazán fedjük le.
Napra kitéve vagy meleg helyen 2-3 nap alatt elkészül.
