Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés zellerleves

Adásban volt: 2013. szeptember 30.
A recepthez tartozó videó
A ősz ízei, egy friss krémlevesben, melyet akár hidegen is ehetünk.
2015. szeptember 13.

Hozzávalók

  • 20 dkg zeller
  • 2 közepes krumpli
  • 1 nagy körte
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 kis ág friss rozmaring
  • 1 l húsleves 
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg vaj

  • bors
  • csipet szerecsendió

Elkészítés

Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a rozmaringágat, és a hagymát üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lereszelt zellert és krumplit, és átforgatjuk. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott körtét. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük, szitán átpaszírozzuk, hogy teljesen sima legyen. Beleöntjük a tejszínt, összerottyantjuk, végül épp egy leheletnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körtés zellerleves

A ősz ízei, egy friss krémlevesben, melyet akár hidegen is ehetünk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!