Körtés zellerleves
Adásban volt: 2013. szeptember 30.
A recepthez tartozó videó

A ősz ízei, egy friss krémlevesben, melyet akár hidegen is ehetünk.
2015. szeptember 13.
Hozzávalók
- 20 dkg zeller
- 2 közepes krumpli
- 1 nagy körte
- fél fej vöröshagyma
- 1 kis ág friss rozmaring
- 1 l húsleves
- 1 dl tejszín
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- csipet szerecsendió
Elkészítés
Egy lábasban megolvasztjuk a vajat, beletesszük a rozmaringágat, és a hagymát üvegesre pároljuk. Rádobjuk a lereszelt zellert és krumplit, és átforgatjuk. Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a felkockázott körtét. Fedő alatt, közepes lángon kb. 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Botmixerrel pürésítjük, szitán átpaszírozzuk, hogy teljesen sima legyen. Beleöntjük a tejszínt, összerottyantjuk, végül épp egy leheletnyi frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük.
Megosztom barátaimmal