Körtés krumplipüré
Adásban volt: 2014. február 26.
A recepthez tartozó videó

Azt mondják, hogy a tökéletes krumplipüré titka a vaj, és még a legjobb is lehet még jobb. Ebben a változatban a krumplipürét karamellizált körte falatok teszik különlegessé.
2015. november 30.
Hozzávalók
4 fő- 1 kg krumpli
- 1 dl tej
- 15 dkg vaj
- 2 körte
- 1 tk méz
Elkészítés
A krumplikat felkockázzuk és forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
Krumplinyomó segítségével összetörjük és hozzákavarjuk a vajat és a tejet.
Miután elkészültünk a klasszikus krumplipürével egy serpenyőbe 5 dkg vajat halványbarna színig forrósítunk és hozzáöntjük az apróra felkockázott körtéket.
Átpirítjuk, karamellizáljuk és rácsorgatjuk a mézet.
Végül hozzáöntjük a püréhez és összekavarjuk.
Megosztom barátaimmal