Körtés- kéksajtos pizza
Adásban volt: 2016. június 2.
A recepthez tartozó videó

Lázár séf ezúttal egy különleges, kicsit édes, kicsit sós ízesítésű pizzát készít. ráadásul a tészta sem hagyományos.
2016. június 2.
Hozzávalók
- Pizzatészta:
- 80 dkg rétesliszt
- 20 dkg búzadara
- 2 ek cukor
- 2 csomag szárított élesztő
- 6 dl szobahőmérsékletű víz
- 1 ek só
- Feltét:
- paradicsomszósz
- rukola
- bazsalikom
- 2 db körte
- 10 dkg rockfort sajt
- 10 dkg szeletelt, füstölt sonka
- 10 dkg mozzarella
Elkészítés
A réteslisztet összekeverjük a búzadarával, a szárított élesztővel, a cukorral és a sóval, majd hozzáöntjük a vizet is. Egy fakanállal összedolgozzuk. Félretesszük és hagyjuk, hogy megkeljen.
Mikor megkelt, négy részre osztjuk és egyenként kör alakúra nyújtjuk. Akár kézzel, akár egy sodrófa segítségével.
Feltétnek rakunk rá szeletelt körtét, morzsolt kéksajtot és a szeltelt mozzarellát. A másik verzió a hagyományosabb? paradicsomszósz, szeletelt sonka, bazsalikom és mozzarella. 250 fokos sütőben 9 percig sütjük.
Megosztom barátaimmal
