Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körtés áfonyás omlós sütemény

Színes pite a téli, szürke hónapokra, hogy ne feledkezzünk meg teljesen a napsütötte gyümölcsökről.
2016. január 6.

Hozzávalók

  • 45 dkg liszt
  • 30 dkg hideg vaj
  • 1,5 dl jeges víz
  • 1 púpos tk só
  • 1 tojássárgája
  • körte
  • cukor
  • étkezési keményítő
  • citrom
  • aszalt tőzegáfonya

Elkészítés

A lisztet, a sót és a felkockázott vajat egy aprítógép segítségével összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vizet, és továbbkeverjük. Kiszedjük az aprítógépből és gyorsan összedolgozzuk, de ne gyúrjuk túl, nehogy átmelegedjen. Fóliába csomagoljuk, és legalább fél órára hűtőbe tesszük pihentetni. Miután kivettük  átgyúrjuk, majd kilisztezett sütőpapíron kör alakúra nyújtjuk. A körtéket meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a cukrot, az étkezési keményítőt, a reszelt citromhéjat, valamint hozzáöntünk a citrom levéből, legvégül az áfonya kerül bele. A kinyújtott tészta közepére halmozzuk a tölteléket, és a szélét behajtogatjuk. A papírral együtt átemeljük a sütőlapra. 190 fokon 30-35 perc alatt sül meg. 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!