Körtelekvár

Hozzávalók
- 1 kg körte
- 1/2 kg 2:1-es Koronás Befőzőcukor
- 1 db citrom
- 1 rúd fahéj
- chili pehely
Elkészítés
Az egész fahéjat száraz edényben 1-2 perc alatt megpirítjuk, közben a körtéket meghámozzuk.
A meghámozott körtéket negyedeljük és kivágjuk a magházat. Hámozás és darabolás közben csöpögtessük folyamatosan citromlével, hogy ne barnuljanak be a körték. Felkockázzuk a gyümölcsöt és a fahéj mellé tesszük a lábosba a cukorral együtt. Elkezdjük összeforralni. Ráfacsarjuk a fél citrom levét. Összekeverjük és közepes lángon főzzük.
Ha a körte megpuhult, fahéj nélkül összeturmixoljuk, vagy fahéjat megtartva chilit aprítunk bele és a körte darabokat egészben hagyjuk. Mindkét esetben fontos, hogy fertőtlenített üvegekbe adagoljuk és lezárjuk.
