Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Körte Szép Heléna módra

Adásban volt: 2013. október 9.
A recepthez tartozó videó
Nincs is jobb elkészítési módja a körtének, főleg egy hűvös, őszi napon.
2015. október 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • 4 szép, érett körte
  • fél citrom leve
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd kikapart magjai
  • 5 dl víz
  • fehérbor
  • fahéj
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek. vaj

Elkészítés

Az egész körtéket zöldséghámozóval hámozzuk meg, úgy, hogy egyben maradjanak, és a száruk is megmaradjon. Egy éles késsel óvatosan vágjuk ki a magházukat, félbevághatjuk a körtéket, ha úgy könnyebb. Azonnal dörzsöljük be a citromlével, hogy ne barnuljanak meg. A vizet forraljuk fel a vanília magjával és a cukorral, 1-2 percig forraljuk, majd vegyük le a lángot alacsony hőfokra. A sziruphoz adhatunk fehérbort, fahéjat, citromhéjat. Állítsuk a lábasba a körtéket, fedjük le, és kis lángon főzzük meg a körtéket, úgy, hogy megpuhuljanak, de ne főjenek szét. Ez a körte fajtájától függően kb. 10-15 perc. Hagyjuk teljesen kihűlni (előző nap is elkészíthető).  A csokoládéöntethez az étcsokoládét vízgőz fölött olvasszuk meg, keverjük hozzá a tejszínt és a vajat. A körtékre csurgassuk rá a forró csokoládét, tálaljunk mellé vaníliafagylaltot.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Körte Szép Heléna módra csokoládéöntettel

Nincs is jobb elkészítési módja a körtének, főleg egy hűvös, őszi estén.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?