
Körözöttes pirítós Ammerländer Trappista sajttal
Hozzávalók
- körözött
- Ammerländer Trappista
- barnakenyér
Elkészítés
A körözött a magyar konyha emblematikus hidegkonyhai fogása, de az ritkán jut eszünkbe, hogy pirítósra kenjük. Pedig ahogy a forró kenyéren megolvad a körözött, amit befed a hőtől szintén meglágyult sajt, fenséges ízhatást érünk el.Egyszerűen nagyszerű, és ha van otthon körözött 2 perc alatt kész, de ha nincs, akkor is 15 perc alatt elkészülhet ez a csodás reggeli, uzsonna vagy akár vendégváró vacsora. Utóbbi esetben néhány pohár bor vagy sör pompás kísérője lehet.
A trappista a legnépszerűbb sajtféle Magyarországon. De mindenki tapasztalta már, hogy bizony trappista és trappista közt óriási a különbség. Sajnos viszonylag sok a gyenge vagy változó minőségű termék, amelyek között nehéz eligazodni. Ha biztosra akar menni: az Ammerländer Trappista sajtja – ahogy az egy német terméktől elvárható – megbízható, kitűnő minőségű, igazán finom trappista, amivel „nem nyúlhat mellé az ember“.
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!