
Körömpörkölt bruschetta
Önmagunk és környezetünk szórakoztatására érdemes néhány új ötletet becsempészni a megszokott ételeknél a tálalásba, vagy vadulhatunk íztársítások terén, hogy meg ne öljön minket a gasztrounalom.
Ezúttal egy nagy kedvencemet, a körömpörköltet tálaltam új formában. Igen, én a kajatudatos. De mielőtt bárki belekötne az egészségfaktorba, sietve hozzáteszem: a körömben a finom ízeket és a nélkülözhetetlen tápanyagokat egyaránt szavatoló jófajta telített zsírok és egy halom kollagén is fellelhető, ami utóbbi a bőrünkre, ízületeinkre egyaránt jótékonyan hat.
2016. március 9.
Hozzávalók
- 1 csomag sertésláb
- 1dl sertészsír
- 1 vöröshagyma
- 1 ek só
- 2 ek őrölt pirospaprika
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 1 tk adalékmentes bio ételízesítő
- 1 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor bazsalikom
- 3 ek kockázott konzerv paradicsom
- csípős paprikakrém igény szerint
- 2 ciabatta
Elkészítés
Egy kuktában forró zsíron megdinsztelem a felaprított hagymát. Beleszórom a pirospaprikát, felöntöm 2dl vízzel, hozzáadom az előzetesen meghámozott, felnégyelt paradicsomot és a kimagozott, darabolt paprikát, az ételízesítőt, a babérlevelet, végül beleforgatom a körmöket, lábakat, a kukta fedelét lezárom, és alacsony lángon másfél-két óra alatt lmegfőzöm a pörköltet. Miután a babért és a paprikadarabokat eltávolítottam, a körmöket kicsontozom, felaprítom, elkeverem benne a zúzott fokhagymát, aprított bazsalikomot, paprikakrémet és a paradicsomkockákat. Forrón kínálom pirított ciabattán.
Megosztom barátaimmal
