Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Korhelyleves kolbászos krumpligombóccal

Adásban volt: 2014. június 13.
A recepthez tartozó videó
Rákóczi Feri korhelylevese sok zöldséggel, csülökkel készül, és végül a tejföl és a kolbászos krumpligombóc teszi teljessé az élményt. Ez a tartalmas leves segít egy átmulatott éjszaka után, de tökéletes ebéd is.
2016. április 29.

Hozzávalók

6-8 adag
  • Leves:
  • 2 ek zsír
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt csülök
  • 1 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • fél fej karfiol
  • 1 csokor újhagyma
  • 4 gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 25 dkg savanyú káposzta
  • 1 l alaplé
  • Krumpligombóc:
  • 5-6 főtt krumpli
  • 6 ek liszt
  • 1 rúd száraz kolbász
  • 1 csokor snidling

  • bors

Elkészítés

Korhelyleves

Zsíron megpirítjuk a felaprított vöröshagymát, majd hozzáadjuk az apróra vágott füstölt csülköt.
Felkockázzuk a sárgarépát és a fehérrépát, rózsáira szedjük a karfiolfejet, felkarikázzuk az újhagymát és felszeleteljük a gombafejeket.
Amikor ezzel elkészültünk az alaplével felöntjük a megdinsztelt hagymát és csülköt, és hozzáadjuk a zöldségeket, valamint a falatnyi darabokra vágott savanyú káposztát.
Addig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul.
Egy külön edényben összekeverjük a tejfölt a keményítővel, és ezzel behabarjuk a levest. Végül hozzáadjuk a gombát és a felaprított kaprot, és 5 percig gyöngyözve főzzük.

Kolbászos krumpligombóc

A kolbász bőrét lehúzzuk, morzsáira szedjük, és egy száraz serpenyőben megpirítjuk. 

Egy keverőtálban a kockákra vágott és sós vízben kifőzött krumplira ráütünk egy tojást, kicsit megsózzuk, annyi lisztet szórunk rá, amennyit fölvesz ahhoz, hogy gombóccá tudjuk formázni, és az egészet összetörjük. Beleszórjuk az apróra vágott snidlinget és a pirított kolbászmorzsát, összegyúrjuk, és hagyjuk kihűlni. Pingponglabdányi gombócokat sodrunk belőle, és enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük őket.

A levest 3-4 krumpligombócra merve tálaljuk.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Húsvét utáni medvehagymás, sonkás pogácsa

Igazi tavaszi pogácsa, medvehagymával és a húsvétról maradt sonkával.

Házi burgonyás kifli

Klasszikus kifli az igazi tévénézős estékhez. A gyúródeszkától és a kelesztéstől ne ijedjünk meg!
Cseh túrós kalács

Cseh túrós kalács

A cseh túrós kalács reggelire, uzsonnára, de egy tartalmas leves után főfogásnak is kitűnő választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Töltött kiflik uzsonnára

Ezt pakold a gyerekek uzsonnás dobozába!

Kapros-csirkés melegszendvics

Nincs időtök reggel? Semmi baj! Ezt a szendvicset este is előkészíthetitek.