Korhelyleves gerslivel

Hozzávalók
10 főre- 50 dkg füstült tarja
- 15 dkg bordaporc
- 2 szál füstölt kolbász
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg savanyú káposzta
- 30 dkg gersli
- 2 szál sárgarépa
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 4 liter alaplé
- 2-3 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
- 4 dl tejföl
Elkészítés
1. Egy nagyobb lábasba öntjük az alaplevet, majd beletesszük a kockákra vágott tarját, bordaporcot és a felkarikázott füstölt kolbászt. Felkarikázzuk a sárgarépát is,
2. Egy kisebb felhevített lábasban a rántáshoz megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, amikor kisült a zsírja, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát is és színezzük egy kis pirospaprikával. Majd lehúzzuk a tűzhelyről. Botmixerrel pépesítjük.
3. A levest főzzük 40 percig, ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a káposztát és a gerslit és tovább főzzük még, amíg megpuhul. A végén keverjük hozzá a rántás folyamatos kevergetés mellett és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!
