Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Korhelyleves gerslivel

Adásban volt: 2017. december 20.
A recepthez tartozó videó
2017. december 20.

Hozzávalók

10 főre
  • 50 dkg füstült tarja
  • 15 dkg bordaporc
  • 2 szál füstölt kolbász
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 30 dkg gersli
  • 2 szál sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 liter alaplé
  • 2-3 ek liszt
  • 1 mk pirospaprika
  • 4 dl tejföl

Elkészítés

1. Egy nagyobb lábasba öntjük az alaplevet, majd beletesszük a kockákra vágott tarját, bordaporcot és a felkarikázott füstölt kolbászt. Felkarikázzuk a sárgarépát is,

2. Egy kisebb felhevített lábasban a rántáshoz megpirítjuk az apró kockákra vágott szalonnát, amikor kisült a zsírja, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a vöröshagymát is és színezzük egy kis pirospaprikával. Majd lehúzzuk a tűzhelyről. Botmixerrel pépesítjük.

3. A levest főzzük 40 percig, ekkor adjuk hozzá a felkarikázott sárgarépát, a káposztát és a gerslit és tovább főzzük még, amíg megpuhul. A végén keverjük hozzá a rántás folyamatos kevergetés mellett és addig forraljuk, amíg besűrűsödik. Tejföllel tálaljuk. Jó étvágyat!

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Sütőtökkrémleves másképp

Sütőtökkrémleves másképp

Az ősszel együtt megérkezett sokak egyik kedvence, a változatosan elkészíthető sütőtök. Nálam is elkészült a szezon első levese darált húsos feltéttel, zsályával és kesudiótejjel. A magtejre írtam a receptben alternatívát, de néha érdemes a változatos ízvilágú növényi tejekkel is kísérletet tenni.  

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!