Koranyári zöldfűszeres mártogatós
Adásban volt: 2015. június 11.
A recepthez tartozó videó

Frankfurti zöldfűszermártás, ahogy Goethe szerette. És most itt az idő, hogy mi is megszeressük. Sokkal gyorsabb az elkészítése, mint az eredetinek, így bármikor összedobhatjuk, hogy felturbózza a vacsoránkat. Kiváló mártogatós sült krumplihoz, halakhoz, csirkéhez.
2016. május 22.
Hozzávalók
- 1 csokor kapor
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor tárkony
- 10 dkg majonéz
- 3 dl tejföl
- 1 db citrom
- 2 főtt tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
A zöldfűszereket rusztikusra felvágjuk, a tejfölhöz adjuk, csakúgy, mint az olívaolajat, majd az egészet botmixerrel pürésítjük. Reszelt citromhéjjal és citromlével ízesítjük. Hozzákeverjük a feldarabolt főtt tojásokat, reszelt fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. Majd jöhet a majonéz és egy csipet cukor is. Még egyszer pürésítjük au egészet.
Megosztom barátaimmal
