Lencsesaláta
Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó

Lencsét leginkább ősszel és télen eszünk, akkor is az év végén. Ebben a zöld lencsés verzióban, a pirított retek a kecskesajttal nagyon meggyőző. Ehetjük reggelire, ebédre, vagy vacsorára is és nem csak ó
új évkor.
2014. november 27.
Hozzávalók
2-4 adag- 20 dkg zöldlencse
- olivaolaj
- mustár
- ecet
- salottahagyma
- petrezselyem
- snidling
- 1 csomag vegyes saláta
- 1 kicsi natúr krémes kecskesajt
- 1 csokor hónapos retek
Elkészítés
Először elkészítjük a vinaigrette öntetet: egy evőkanál ecethez adunk sót, egy teáskanál csípős dijoni mustárt és elkeverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés közben, vékony sugárban hozzáöntjük a három evőkanál olívaolajat.
A kész öntethez hozzákeverjük a felaprított salotta hagymát és a megfőtt lencsét.
Hozzáforgatjuk a felaprított zöldfűszereket.
A retkeket átforgatjuk egy kevés olívaolajon, amíg rózsaszínűek lesznek.
Tálaláskor a lencsét összeforgatjuk valamilyen friss zöld salátával, a tetejére tesszük a pirított retket, és rámorzsoljuk a kecskesajtot.
Megosztom barátaimmal