Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Lencsesaláta

Adásban volt: 2014. június 17.
A recepthez tartozó videó
Lencsét leginkább ősszel és télen eszünk, akkor is az év végén. Ebben a zöld lencsés verzióban, a pirított retek a kecskesajttal nagyon meggyőző. Ehetjük reggelire, ebédre, vagy vacsorára is és nem csak ó új évkor.
2014. november 27.

Hozzávalók

2-4 adag
  • 20 dkg zöldlencse
  • olivaolaj
  • mustár
  • ecet
  • salottahagyma
  • petrezselyem
  • snidling
  • 1 csomag vegyes saláta
  • 1 kicsi natúr krémes kecskesajt
  • 1 csokor hónapos retek

Elkészítés

Először elkészítjük a vinaigrette öntetet: egy evőkanál ecethez adunk sót, egy teáskanál csípős dijoni mustárt és elkeverjük. Ezután lassan, folyamatos keverés közben, vékony sugárban hozzáöntjük a három evőkanál olívaolajat.
A kész öntethez hozzákeverjük a felaprított salotta hagymát és a megfőtt lencsét. 
Hozzáforgatjuk a felaprított zöldfűszereket.
A retkeket átforgatjuk egy kevés olívaolajon, amíg rózsaszínűek lesznek.
Tálaláskor a lencsét összeforgatjuk valamilyen friss zöld salátával, a tetejére tesszük a pirított retket, és rámorzsoljuk a kecskesajtot.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Mentás, citromos vöröslencse krémleves

Citrommal és mentával is készülhet a leves vöröslencséből. A végeredmény, pedig nem is akármilyen: frissítő és ízgazdag.
Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

Vaníliás, sült, friss és aszalt sárgabarack pisztáciával és mascarponéval

A vaníliás szirupban sült sárgabarack és a vaníliás mascarpone találkozás egy desszertben, amiben még a pisztácia is roppan, minden nyári napot aranylóvá tesz.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.