Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konyhasuli franciául: Nizzai saláta

Nizzában minden alapanyag megterem ehhez a salátához, üdítő és friss ezért meleg napokon főételként fogyasztják. Tegyünk így mi is!
2016. július 1.

Hozzávalók

  • 4 paradicsom
  • 4 tojás
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2 sárga héjú burgonya
  • 8-10 dkg ceruzabab
  • 20 dkg tonhal sós lében
  • 4 szardella filé
  • néhány szem fekete olajbogyót
  • néhány levél bazsalikom
  • vörösborecet
  • olívaolaj

  • bors

Elkészítés

Ahhoz, hogy a nizzai salátát könnyen és gyorsan összerakjuk, érdemes minden hozzávalót előkészíteni. Főzzük meg a krumplit és tojásokat. A ceruzababot forrásban lévő sós vízben főzzük 2-3 percig, karikázzuk fel az újhagymákat és csöpögtessük le a tonhalat. Vágjuk kockákra a krumplit, 2-3 centis darabokra a ceruzababot. Keverjük össze az összes hozzávalót, sózzuk és borsozzuk. Vágjuk fel a paradicsomokat vékony szeletekre, azt is adjunk hozzá. Vágjuk a főtt tojásokat negyedeire, tegyük a saláta tetejére, adjuk hozzá a szardellát, fekete olívabogyót és az apróra vágott bazsalikomot. Végül finoman újra sózzuk és borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és borecettel, ezután egy órát pihentetjük, majd tálalás előtt átkeverjük, és friss bagettel tálaljuk.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.