Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konyhasuli franciául: Kagyló tengerészné módra (Moules Marinière)

Újabb francia gyöngyszem, ami jól példázza, hogy kevés alapanyagból is lehet őrületesen finomat varázsolni.
2016. június 21.

Hozzávalók

  • 2 kg fekete kagyló
  • 10 dkg vaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

 

Egy kagyló főzésre alkalmas edényben az apróra vágott vöröshagymát a vaj felén dinszteljük meg. Öntsük rá a fehérbort, adjuk hozzá a kagylókat, a felaprított petrezselymet. Egyszer kétszer keverjük át, majd fedjük le az edényt néhány percre, amíg a kagylók kinyílnak. Ezután a főzőlevet öntsük át egy másik edénybe, forraljuk fel. Húzzuk le a tűzről és keverjük hozzá a vaj másik felét, sózzuk, borsozzuk. Majd öntsük a mártást a kagylókra, szórjuk meg petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tudtad?

1.Ha nem tisztított kagylókat veszünk a halasnál, akkor minden esetben először kaparjuk le róluk a köves növénymaradványokat. Ezután még folyó víz alatt is jó alaposan mossuk meg őket egy körömkefe segítségével.

2.Az északi régióból származó étel, de még vita tárgyát képezi, hogy mennyiben vették át a Belgáktól. A kagyló, akárcsak az osztriga szintén érzékeny étel, ha már nem jégen tartják, csupán a hűtőben szép lassan kinyílik, ha mégsem, az is előfordulhat, hogy már nem él. Egy hazafi akár két kilót is meg tud belőle enni egy ültő helyében.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Konyhasuli franciául: Kuszkusz Royal (Couscous Royale)

Konyhasuli franciául: Kuszkusz Royal (Couscous Royale)

Tényleg királyi fogás lesz a kuszkuszból, ha ezeket a könnyed kis dolgokat is mellédobáljuk: kolbász, bárány és még csirkemell is kerül mellé - csak bírjuk szusszal!
Konyhasuli franciául: elő a békával!

Konyhasuli franciául: elő a békával!

A Belleville randevú békás jelenete óta nehéz felednünk az érzést, hogy bizony milyen egyszerű megoldás is pár falatra ez a jószág, még akkor is, ha a kis Vuk nem vesződött vele. Konyhasuli franciául az EB ideje alatt: Osztály, vigyázz!
Francia reggeli: a croque monsieur

Francia reggeli: a croque monsieur

A világ egyik legnépszerűbb szendvicse kis odafigyeléssel és gazdag ízekkel. Egyéb változatai is ismertek, akár hallal, tükörtojással, most a klasszikust mutatjuk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!