Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Adásban volt: 2015. október 21.
A recepthez tartozó videó
Ferencz Gábor az Aria Hotel Budapest séfje egy igazi pasis fogás receptjét osztja meg velünk: omlós sertéscsülök roppanós káposztával.
2015. október 21.

Hozzávalók

  • 1 db sertéscsülök
  • 2 kg kacsazsír
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj
  • szegfűszeg
  • őrölt kömény
  • 1 db lila káposzta
  • 1 dl balzsamecet
  • 1/2 kg krumpli

Elkészítés

A csülköt főzés előtt 2 órával besózzuk. Majd lemossuk és leszárítjuk róla a nedvességet.
A kacsazsírt megolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a zsír, belerakjuk a csülköt. Fontos, hogy ellepje a zsír. Alacsony hőmérsékleten, gyöngyözve főzzük, míg a hús le nem omlik a csontról. Vöröshagymát negyedeljük és a fokhagyma gerezdekkel, szegfűszeggel együtt a csülök mellé rakjuk a zsírba.
Ha megfőtt a csülök, 220 fokon, 20 percre a sütőbe tesszük.

Köret

A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon átforgatjuk és lepirítjuk. Felöntjük a balzsamecettel és sűrűre visszaforraljuk. Ezután jöhet rá a csíkokra vágott lila káposzta, amit még az elején megsózunk. Roppanósra pároljuk.

A krumplit meghámozzuk és egészben kisütjük a csülök konfit zsírjában.

A ropogós csülköt pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Csülökterrin tormás panna cottával

Csülökterrin tormás panna cottával

Péter ezúttal egy igazi pasis kajával rukkol elő, ami a húsvéti asztalon is szuperül működik.
Báránycsülök, tavaszi babraguval

Báránycsülök, tavaszi babraguval

Fantasztikus, tavaszi egytálétel. Sok-sok zöldséggel, fűszernövénnyel és egy omlós bárány csülökkel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!