Konfitált sertéscsülök roppanós párolt káposztával és burgonyával

Hozzávalók
- 1 db sertéscsülök
- 2 kg kacsazsír
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- olaj
- szegfűszeg
- őrölt kömény
- 1 db lila káposzta
- 1 dl balzsamecet
- 1/2 kg krumpli
Elkészítés
A csülköt főzés előtt 2 órával besózzuk. Majd lemossuk és leszárítjuk róla a nedvességet.
A kacsazsírt megolvasztjuk. Ha teljesen felolvadt a zsír, belerakjuk a csülköt. Fontos, hogy ellepje a zsír. Alacsony hőmérsékleten, gyöngyözve főzzük, míg a hús le nem omlik a csontról. Vöröshagymát negyedeljük és a fokhagyma gerezdekkel, szegfűszeggel együtt a csülök mellé rakjuk a zsírba.
Ha megfőtt a csülök, 220 fokon, 20 percre a sütőbe tesszük.
Köret
A finomra aprított vöröshagymát kevés olajon átforgatjuk és lepirítjuk. Felöntjük a balzsamecettel és sűrűre visszaforraljuk. Ezután jöhet rá a csíkokra vágott lila káposzta, amit még az elején megsózunk. Roppanósra pároljuk.
A krumplit meghámozzuk és egészben kisütjük a csülök konfit zsírjában.
A ropogós csülköt pecsenyelével meglocsolva tálaljuk.
