Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Konfitált malactarja kolbászos-kecskesajtos tarhonyával

Főétel ajánlat hétvégére!
2016. augusztus 19.

Hozzávalók

4 személyre
  • Tarhonyához:
  • 2 evőkanál étolaj
  • 250 g tarhonya
  • 600 ml víz
  • 2 csipet só
  • 1 szál újhagyma
  • 10 dkg száraz, füstölt kolbász
  • 10 dkg kecskesajt
  • 100 g tejföl
  • Konfitált malactarjához:
  • 1 kg malactarja
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál római kömény
  • 1 mokkáskanál kömény (őrölt)
  • 2 mokkáskanál só
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 1 liter sertészsír
  • 3 db babérlevél
  • 2 szál rozmaring

Elkészítés

Tarhonya

Hevítsük fel az olajat egy fazékban, majd pirítsuk meg a tarhonyát, amíg szép egyenletes barna színt nem kap. Ezután megsózzuk, felöntjük vízzel és közepes lángon, néha-néha belekeverve, fedő alatt puhára főzzük. Ha ezzel megvagyunk, levesszük a gázról és fedő alatt hagyjuk pihenni 20 percig. Miközben pihen, beletesszük egy serpenyőbe a kolbászt, hagymát és kevés olajon megpirítjuk. Majd ezt hozzákeverjük a tarhonyához. Belereszeljük a kecskesajtot, végül elkeverjük benne a tejfölt is.

Olivér séf

Konfitált malactarja

Még előző nap előkészülünk a tarja fűszerezésével. Sóval, borssal és a köménymaggal jól bedörzsöljük és betesszük a hűtőbe egy éjszakára.

  • Az olajat elkezdjük melegíteni egy serpenyőben, majd mikor felforrósodott, az előző nap, fűszerekkel jól bedörzsölt tarját, elősütjük benne, minden oldalát. Miközben sül, egy tepsiben elkezdjük felolvasztani a zsírt, emellé beledobáljuk a fokhagymát, babérlevelet és a rozmaringot.

 

Hornyák Olivér a PS Bistro séfje

Hornyák Olivér a PS Bistro séfje

Fontos, hogy olyan tepsit válasszunk, amiben a tarját el tudja lepni a zsír! Miután elősütöttük a tarját, beletesszük a már felolvadt zsírral teli tepsibe és 80 fokon, 4 órán keresztül konfitáljuk. Hústűvel ellenőrizzük.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel

Tarhonyasaláta grillezett zöldségekkel

Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.
Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

Marhalábszárpörkölt gyöngyhagymás tarhonyával

A finom vacsorához ezúttal sok idő kell: az omlós marhapörkölt viszont mindent visz. A klasszikus tarhonyás köret feltétlenül próbáljuk kis a gyöngyhagymás csavarral.
Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya

Spárgás tarhonya. Friss tavaszi egytálétel, de köretnek is kiváló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!