Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Köményes káposztasaláta

Adásban volt: 2016. május 25.
A recepthez tartozó videó
Tavaszi-nyári savanyúság, új káposztából. Roppanós, friss kísérője a magyaros fogásoknak.
2016. május 25.

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • fehérborecet

  • cukor
  • egész kömény

Elkészítés

A káposztaleveleket lefejtjük, feltekerjük és vékony csíkokra felvágjuk. Rászórjuk a felaprított egész köményt és a sót, jól átforgatjuk és 5-10 percig állni hagyjuk. Közben a fehérborecetben feloldjuk a cukrot kevés vízzel hígítjuk és ráöntjük a felcsíkozott káposztára.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

1000 forintos menü: káposztás, sonkás palacsinta

1000 forintos menü: káposztás, sonkás palacsinta

Kitűnő étel a maradék sonka felhasználásra, nem csak Húsvétkor tökéletes vacsora.
Fejes káposztával változatosan

Fejes káposztával változatosan

Szerencsére egyre fontosabbá válik a szezonális élelmiszerek fogyasztása. Ám ahhoz, hogy ne mindig ugyanazt a néhány étel együk, szükségünk van pár szuper receptre Télen nehézebb helyzetben vagyunk, hiszen kevesebb gyümölcs és zöldség áll rendelkezésünkre. Nézzünk egy rég elfeledett káposztafélét!
Hóka rakott káposzta - tej- és tojásmentesen

Hóka rakott káposzta - tej- és tojásmentesen

A rakott káposzta újragondolt, paprika nélküli verziója, rengeteg hagymával, fokhagymával. Gerslivel még finomabb!

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.