Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Köményes csirkecomb édesköménnyel és szőlővel

2016. szeptember 6.

Hozzávalók

4 személyre
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál só
  • 1 evőkanál frissen őrölt bors
  • ¼ teáskanál cayenne bors
  • 1 kanadai sütőtök, kb. 680g, hosszában kettévágva, kimagozva, vékony félholdakra vágva
  • 1 édeskömény, hosszában kettévágva, vékony gerezdekre vágva
  • 225g magnélküli szőlő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 8 csontos csirkecomb, bőrével együtt (kb. 500g)
  • ¼ csésze összetépkedett mentalevél

Elkészítés

1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Keverd össze a barna cukrot, a köményt, a sót, a borsot és a cayenne borsot egy kisebb tálban. Keverjük össze a sütőtököt, az édesköményt és a szőlőt az olajjal és az összekevert fűszerek felével, és öntsük egy rétegben egy olyan tepsire, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk, és egy kis peremet is készítettünk.

2. Dörzsöljük be a csirkecombokat a maradék fűszerkeverékkel, és rendezzük el őket a zöldségek tetején, bőrös felükkel felfelé. Pirítsuk addig, amíg enyhén megbarnul, ha beszúrjuk a húshőmérőt a legvastagabb részébe a húsnak 75 fokosnak kell lennie. Ez kb. 35 perc. Ha a csirke bőre vagy a zöldségek gyorsan barnulnak, tegyük a tepsit egy sínnel lejjebb.

3. Tálaláskor osszuk szét a zöldségeket és a húst 4 tányér között, és szórjuk meg mentával.

 

 Forrás: epicurious.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Serpenyős csirkecomb póréhagymával és ciderrel

Nagy sikerre számíthat egy az igazi csirkés egytálétel. Elegáns, mert krémesen selymes, mégis laktató, hiszen minden finomság benne van.
Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Zöldfűszeres töltött csirkecomb

Töltött csirke igazi ízgazdag töltelékkel, sok petrezselyemmel és szabadon választható zöldfűszerekkel.
Sült csirkecomb cukkinirösztivel és zöldfűszeres tejföllel

Sült csirkecomb cukkinirösztivel és zöldfűszeres tejföllel

Illatos, ropogós fogás, akár vendégvárónak is bevethetjük. Könnyen elkészíthető, egyedül a csirkecomb pácolására kell időt hagynunk.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!