
Köményes csirkecomb édesköménnyel és szőlővel
Hozzávalók
4 személyre- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál őrölt kömény
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál frissen őrölt bors
- ¼ teáskanál cayenne bors
- 1 kanadai sütőtök, kb. 680g, hosszában kettévágva, kimagozva, vékony félholdakra vágva
- 1 édeskömény, hosszában kettévágva, vékony gerezdekre vágva
- 225g magnélküli szőlő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 8 csontos csirkecomb, bőrével együtt (kb. 500g)
- ¼ csésze összetépkedett mentalevél
Elkészítés
1. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Keverd össze a barna cukrot, a köményt, a sót, a borsot és a cayenne borsot egy kisebb tálban. Keverjük össze a sütőtököt, az édesköményt és a szőlőt az olajjal és az összekevert fűszerek felével, és öntsük egy rétegben egy olyan tepsire, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk, és egy kis peremet is készítettünk.
2. Dörzsöljük be a csirkecombokat a maradék fűszerkeverékkel, és rendezzük el őket a zöldségek tetején, bőrös felükkel felfelé. Pirítsuk addig, amíg enyhén megbarnul, ha beszúrjuk a húshőmérőt a legvastagabb részébe a húsnak 75 fokosnak kell lennie. Ez kb. 35 perc. Ha a csirke bőre vagy a zöldségek gyorsan barnulnak, tegyük a tepsit egy sínnel lejjebb.
3. Tálaláskor osszuk szét a zöldségeket és a húst 4 tányér között, és szórjuk meg mentával.
Forrás: epicurious.com