Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kölyök Caprese

Az alábbi fogás, a Caprese, egy hagyományosan olasz előétel – esetenként reggeli, máskor uzsonna gyanánt kerül az asztalra nálunk, de gyerekzsúron is gyakran készítjük. Ebben a verzióban nem csupán az ízek, de a az elkészítés fázisai is gyerekre szabottak, már csak a méreteken kellett igazítani az eredetihez képest, innentől viszont mind gyártani, mind fogyasztani élményszámba megy a legkisebbeknél.
2016. június 8.

Hozzávalók

  • 2 marék koktélparadicsom
  • 1 doboz/zacskó minimozzarella
  • 3 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet

  • frissen őrölt bors
  • 1 marék friss/fagyasztott bazsalikom
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • kenyér

Elkészítés

A paradicsomokat megmosom (ezt csinálhatja a gyerkőc is), félbevágom. A mozzarellát lecsöpögtetem, majd az egészet áttolom a manónak néhány fogpiszkálóval együtt, és miután megmutattam/elmagyaráztam, milyen sorrendben húzom a szurkákra a paradicsomot és a sajtot, hagyom őt érvényesülni. Amíg a kölyök dolgozik, én bedobálom a pirítóba a kenyereket, és előkészítem az öntetet. Ehhez a bazsalikomot felaprítom, egy kis tálba szórom, ráöntöm az olajat és az ecet, sózom borsozom, és már át is engedhetem a keverés tisztjét a legkisebbnek, ha elkészült a nyársakkal. A fokhagymát végül az öntetbe is belereszelhetem, vagy bedörzsölhetem vele a kész pirítósokat – mindkét megoldás működni fog. Tálaláskor szimplán egy tányérra rendezem a nyársakat, kanalazok rájuk az öntetből és melléjük teszek egy-két szelet pirítóst. Gyorsan elkészíthető, mutatós, finom, és mindenekelőtt egészséges fingerfood.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

Caprese - koktélparadicsomból mini mozzarellával és bazsalikomolajjal

A világ egyik leghíresebb salátája a Caprese, azaz a paradicsom, mozzarella, és bazsalikom. Ebben a mini változatban bazsalikomolaj is kerül rá.
Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Narancsos sárgarépasaláta mozzarellával

Könnyed hétköznap esti saláta, mely igazi színbomba: a langyos sült sárgarépa, narancsos dísze a vinaigrette öntetes zöldsalátának.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!