
Kölyök Caprese
Hozzávalók
- 2 marék koktélparadicsom
- 1 doboz/zacskó minimozzarella
- 3 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- só
- frissen őrölt bors
- 1 marék friss/fagyasztott bazsalikom
- 1 kis gerezd fokhagyma
- kenyér
Elkészítés
A paradicsomokat megmosom (ezt csinálhatja a gyerkőc is), félbevágom. A mozzarellát lecsöpögtetem, majd az egészet áttolom a manónak néhány fogpiszkálóval együtt, és miután megmutattam/elmagyaráztam, milyen sorrendben húzom a szurkákra a paradicsomot és a sajtot, hagyom őt érvényesülni. Amíg a kölyök dolgozik, én bedobálom a pirítóba a kenyereket, és előkészítem az öntetet. Ehhez a bazsalikomot felaprítom, egy kis tálba szórom, ráöntöm az olajat és az ecet, sózom borsozom, és már át is engedhetem a keverés tisztjét a legkisebbnek, ha elkészült a nyársakkal. A fokhagymát végül az öntetbe is belereszelhetem, vagy bedörzsölhetem vele a kész pirítósokat – mindkét megoldás működni fog. Tálaláskor szimplán egy tányérra rendezem a nyársakat, kanalazok rájuk az öntetből és melléjük teszek egy-két szelet pirítóst. Gyorsan elkészíthető, mutatós, finom, és mindenekelőtt egészséges fingerfood.
