Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kölesfasírt

Adásban volt: 2015. március 23.
A recepthez tartozó videó
A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.
2016. február 19.

Hozzávalók

  • 1 csésze köles
  • 2,5 dl forró víz
  • 1 közepes sárgarépa
  • 2 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma

  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A kölest két-háromszoros mennyiségű, sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük, majd lehűtjük.
Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Ezt egyébként helyettesíthetjük bármilyen más, szárazabb gyökérzöldséggel (pl. zellerrel) vagy sütőtökkel.
Beleütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, majd alaposan összekeverjük.

A kölesmasszából pogácsákat formálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.

Zöldsalátával, joghurtos mártogatóval kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Mautner Zsófi

Mautner Zsófi receptje

Szerkesztőink kedvencei

Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)

Bodzás kölesgombóc (gluténmentes)

Könnyű és szuperegészséges desszert eperrel és bodzával, egy tartalmasabb leves után kiváló második fogás.
Gluténmentes naan kenyér

Gluténmentes naan kenyér

Gyors curryhez, vöröslencse leveshez szoktam készíteni, és kellemesen puha állagát egész nap megőrzi, úgyhogy ha reggel kisütöm, és magammal viszem a munkahelyre, az ebédhez még tökéletes.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.