Kölesfasírt
Adásban volt: 2015. március 23.
A recepthez tartozó videó

A roma ételek egyik gyöngyszeme ez a kölesfasírt, ami az eredetihez képest még gluténmentes is.
2016. február 19.
Hozzávalók
- 1 csésze köles
- 2,5 dl forró víz
- 1 közepes sárgarépa
- 2 tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés
A kölest két-háromszoros mennyiségű, sós vízben negyed óra alatt puhára főzzük, majd lehűtjük.
Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát. Ezt egyébként helyettesíthetjük bármilyen más, szárazabb gyökérzöldséggel (pl. zellerrel) vagy sütőtökkel.
Beleütjük a tojást, belereszeljük a fokhagymát, megsózzuk, majd alaposan összekeverjük.
A kölesmasszából pogácsákat formálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Zöldsalátával, joghurtos mártogatóval kínáljuk.
Megosztom barátaimmal
