Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos tojáskrém pohárban

Adásban volt: 2015. január 7.
A recepthez tartozó videó
Stílusos verrine, azaz pohár "desszert" Harmath Csaba tojáskrémjével töltve.
2016. március 25.

Hozzávalók

  • 3-4 főtt tojás
  • 5 dkg vaj

  • bors
  • kurkuma
  • dijoni mustár
  • kolbász
  • olívaolaj
  • kapribogyó
  • száraz kenyér
  • 10 dkg sonka
  • 1 fej jégsaláta

Elkészítés

A kemény tojásokat szétnyomkodjuk, belekeverjük a vajat, a mustárt és a a kapribogyót, és késhegynyi kurkurkumával színezzük.  Ízlés szerint sózzuk (Vigyázzunk, a mustár és a kapribogyó eleve sós!).  
A kolbászt egészen apróra vágjuk, majd egy serpenyőben pirítani kezdjük. Közben a kenyeret felkockázzuk és a kolbászhoz adjuk. A sonkát is apróra szeljük. A salátának – méretétől függően – a negyedét-felét felcsíkozzuk. 
A pohárban a következők szerint rétegezzük: saláta, tojáskrém, sonka, saláta, olívaolaj, végül a kihűtött kolbász- és kenyérdarabkák.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gyors vendégvárók

Gyors vendégvárók

Marinált olívabogyó, tonhal pástétom, kecskesajtos, körtés bagett. Nincs az a vendégség, amin ezekkel ne aratnánk sikert.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!