Kolbászos tojáskrém pohárban
Adásban volt: 2015. január 7.
A recepthez tartozó videó

Stílusos verrine, azaz pohár "desszert" Harmath Csaba tojáskrémjével töltve.
2016. március 25.
Hozzávalók
- 3-4 főtt tojás
- 5 dkg vaj
- só
- bors
- kurkuma
- dijoni mustár
- kolbász
- olívaolaj
- kapribogyó
- száraz kenyér
- 10 dkg sonka
- 1 fej jégsaláta
Elkészítés
A kemény tojásokat szétnyomkodjuk, belekeverjük a vajat, a mustárt és a a kapribogyót, és késhegynyi kurkurkumával színezzük. Ízlés szerint sózzuk (Vigyázzunk, a mustár és a kapribogyó eleve sós!).
A kolbászt egészen apróra vágjuk, majd egy serpenyőben pirítani kezdjük. Közben a kenyeret felkockázzuk és a kolbászhoz adjuk. A sonkát is apróra szeljük. A salátának – méretétől függően – a negyedét-felét felcsíkozzuk.
A pohárban a következők szerint rétegezzük: saláta, tojáskrém, sonka, saláta, olívaolaj, végül a kihűtött kolbász- és kenyérdarabkák.
Megosztom barátaimmal