
Kolbászos dupla szendvics Ammerländer sajttal
Hozzávalók
- fehérkenyér
- Ammerländer Edámi
- füstölt kolbász
- friss tavaszi zöldségek
Elkészítés
Ha szendvicset készítünk, akkor szinte az első ötletünk az, hogy felkarikázunk egy szál füstölt kolbászt és zöldpaprikával meg néhány szelet sajttal két kenyér közé tesszük. De, ha ezeket a kolbászkarikákat egy serpenyőben előtte megsütjük, és a kisült kolbászzsírból is csorgatunk a kenyérre, majd így tesszük a megsült kolbászkarikákat és a sajtszeleteket a kenyerek közé, az egy másik dimenzió! Fenséges szendvicset kapunk, amire az ínyencek a forró serpenyőben még egy kicsit rá is piríthatnak. Friss tavaszi zöldségekkel: paprikával, paradicsommal, retekkel, uborkával, újhagymával egy komplett étkezéssel egyenértékű. Sőt!
Az edámi világhírű holland félkemény sajtfajta, amely az Amszterdamhoz közeli kisváros, Edam nevét viseli. Az Ammerländer Edámi sajtjának íze lágy, selymes, amely refinált falatokhoz, ízletes sajttálakra és természetesen hideg- vagy melegszendvicsekhez is kitűnő választás. Ha egy megbízhatóan jó minőségű edámit szeretne megfizethető áron, akkor ezt a sajtot Önnek találták ki!
Ammerland egy észak-nyugat németországi régió. A tejipari szövetkezetet hét ammerlandi tejesgazda alapította 1885-ben. Mára az Ammerländer termékekhez a tejet közel 2000 tejesgazda biztosítja nap mint nap. Az üde legelők, a gyönyörű környezet és az egészséges, erre a vidékre jellemző, fekete-fehér foltos, őshonos tehenek biztosítják, hogy minden Ammerländer sajt kiváló minőségű tejből készüljön. A tradicionális kistermelői szemléletet és a modern, nagyüzemi eljárást hatékonyan ötvöző cég termékei kitűnő ár-érték arányt képviselnek, így az Ammerländer sajtok hazánkban is egyre népszerűbbek. A kék csomagolású, szeletelt változatokat megtalálja a hűtőpultokban, de kérheti kifejezetten az Ammerländer márkát akkor is, ha kimérve vásárol. Váljék egészségére!