Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos fehérbab-leves

Adásban volt: 2014. augusztus 26.
A recepthez tartozó videó
Könnyen, egyszerűen elkészíthető leves, újkrumpliból, fehérbabból, ropogós kolbász karikákkal és zsálya levelekkel.
2016. július 27.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 csokor újhagyma
  • olivaolaj
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1,2 l alaplé
  • 2 doboz konzerv fehérbab
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2-3 ek tejföl
  • 10 dkg csípős kolbász
  • friss zsálya
  • 1 ek vaj

  • bors

Elkészítés

Először kevés olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, közben sózzuk.
Az újkrumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg az újkrumpli meg nem puhul, ez kb. 10 perc. Ezt követően beleöntjük a fehérbab konzervet.
Amíg a leves fő, addig a kolbászt felkarikázzuk, majd száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük.
A zsálya leveleit lecsipkedjük a száráról, majd egy kevés vajon átsütjük.
Végül a tejfölt egy külön tálkában kikeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadunk egy kevés levest, és csomómentesre keverjük.
Az elkészült levest behabarjuk, majd egy botmixerrel beleturmixolunk a bablevesbe úgy, hogy félig darabos maradjon.

Tálaláskor a leves tetejére helyezünk pár karika sült kolbászt és 2-3 darab vajon átsütött zsályalevelet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Almás fehérrépa krémleves

Almás fehérrépa krémleves

A fehérrépa jellegzetes, földes ízét a krumpli és az alma finoman meglágyítja, ebben az őszi napokra kifejezetten ajánlott megunhatatlan krémlevesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.