Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászos fehérbab-leves

Adásban volt: 2014. augusztus 26.
A recepthez tartozó videó
Könnyen, egyszerűen elkészíthető leves, újkrumpliból, fehérbabból, ropogós kolbász karikákkal és zsálya levelekkel.
2016. július 27.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 1 csokor újhagyma
  • olivaolaj
  • 50 dkg újkrumpli
  • 1,2 l alaplé
  • 2 doboz konzerv fehérbab
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 2-3 ek tejföl
  • 10 dkg csípős kolbász
  • friss zsálya
  • 1 ek vaj

  • bors

Elkészítés

Először kevés olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, közben sózzuk.
Az újkrumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg az újkrumpli meg nem puhul, ez kb. 10 perc. Ezt követően beleöntjük a fehérbab konzervet.
Amíg a leves fő, addig a kolbászt felkarikázzuk, majd száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük.
A zsálya leveleit lecsipkedjük a száráról, majd egy kevés vajon átsütjük.
Végül a tejfölt egy külön tálkában kikeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadunk egy kevés levest, és csomómentesre keverjük.
Az elkészült levest behabarjuk, majd egy botmixerrel beleturmixolunk a bablevesbe úgy, hogy félig darabos maradjon.

Tálaláskor a leves tetejére helyezünk pár karika sült kolbászt és 2-3 darab vajon átsütött zsályalevelet.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Csőben sült, morzsás fehérbab

Csőben sült, morzsás fehérbab

Egyszerűen nagyszerű! Ha kifogytunk a vegetáriánus egytálételekből, készítsük el a morzsás fehérbabot!
Almás fehérrépa krémleves

Almás fehérrépa krémleves

A fehérrépa jellegzetes, földes ízét a krumpli és az alma finoman meglágyítja, ebben az őszi napokra kifejezetten ajánlott megunhatatlan krémlevesben.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!