Kolbászos fehérbab-leves

Hozzávalók
4-6 adag- 1 csokor újhagyma
- olivaolaj
- 50 dkg újkrumpli
- 1,2 l alaplé
- 2 doboz konzerv fehérbab
- 1 tk étkezési keményítő
- 2-3 ek tejföl
- 10 dkg csípős kolbász
- friss zsálya
- 1 ek vaj
- só
- bors
Elkészítés
Először kevés olívaolajon megdinszteljük az újhagymát, közben sózzuk.
Az újkrumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, majd hozzáadjuk a hagymához és átforgatjuk.
Felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, amíg az újkrumpli meg nem puhul, ez kb. 10 perc. Ezt követően beleöntjük a fehérbab konzervet.
Amíg a leves fő, addig a kolbászt felkarikázzuk, majd száraz, forró serpenyőben ropogósra sütjük.
A zsálya leveleit lecsipkedjük a száráról, majd egy kevés vajon átsütjük.
Végül a tejfölt egy külön tálkában kikeverjük az étkezési keményítővel, hozzáadunk egy kevés levest, és csomómentesre keverjük.
Az elkészült levest behabarjuk, majd egy botmixerrel beleturmixolunk a bablevesbe úgy, hogy félig darabos maradjon.
Tálaláskor a leves tetejére helyezünk pár karika sült kolbászt és 2-3 darab vajon átsütött zsályalevelet.