Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Villámgyors kolbászos csicseriborsópaprikás

Adásban volt: 2014. február 6.
A recepthez tartozó videó
Villámgyors vacsora készíthető, ha van otthon csicseriborsó konzerv, ebbe az egytálételbe került a csicseriborsó mellé kolbász és sokféle fűszer is.
2016. január 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 2 konzerv csicseriborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 2-3 fokhagymagerezd
  • 2 tk pirospaprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 2 dl húsleves

  • bors
  • 4 ek olivaolaj
  • 2 szál debreceni

Elkészítés

Egy kevés olívaolajon megdinszteljük a felaprított hagymát és a fokhagymát.
Amint megpuhult, a serpenyőt lehúzzuk a tűzhelyről és fűszerezzük a pirospaprikával és a római köménnyel. 
Összekeverjük, és hozzáöntjük az alaplevet.
A kolbászt felkarikázzuk, ami szintén a pörköltszerű alapunkba kerül .
Rövid ideig forraljuk, majd beleöntjük a leszűrt csicseriborsót, alaposan átforgatjuk, és tálaljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Hideg, azeri joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseriborsóval

Hideg, azeri joghurtleves zöldfűszerekkel és csicseriborsóval

Gyors, hűsítő leves a forró nyári napokra.

Keleties csicseriborsós egytálétel rizzsel

Ez egy közel-keleti és indiai ihletésű 10 perc alatt elkészíthető, "mindent bele" egytálétel.
Régi ismerős, új barát: a csicseriborsó

Régi ismerős, új barát: a csicseriborsó

Ha eddig nem tettünk próbát vele, akkor itt az ideje, ha régi kedvenc, akkor meg szeressük továbbra is: megéri! Meglepetések, klasszikusok és sokmindenmás a csicseriborsóból.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?