Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kolbászhússal töltött szűzérme

Tripla disznóság szűzérmével, kolbásszal és baconnel. Pasiknak, nagyétkűeknek, ínyenceknek.
2016. június 16.

Hozzávalók

  • egy egész szűzpecsenye, lehártyázva
  • fél kiló kétszer darált sertéshús
  • egy csomag bacon

  • bors
  • fokhagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

A szűzpecsenyét vágjuk fel úgy, hogy egy nagy, kiteríthető lapot kapunk. Óvatosan klopfoljuk meg a húst.

A szalonnát rakosgassuk egymás mellé egy nagy darab alufóliára, hogy néhány milliméteren fedjék egymást, majd helyezzük rá a húst. A darált húsból, fokhagymából, sóból, borsból és pirospaprikából gyúrjunk kolbászhúst. Itt az ízlésünk játssza a főszerepet, készítsük olyan fűszeresre, ahogyan a legjobban szeretjük. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a szűzpecsenyét, de amikor ráhalmozzuk a tölteléket, gondoljunk arra is, hogy ezt majd fel is kell tekernünk és rögzíteni is tudni kell, szóval ne vigyük túlzásba a töltést. Csavarjuk fel a szűzpecsenyét, nyitott oldalával lefelé helyezzük a szalonnaágyra. A szalonna szeletekkel betakarjuk a húst, szaloncukorszerűen betekerjük az alufóliába, és betesszük a 180 fokos sütőbe. Kb. egy óra múlva lebontjuk róla a fóliát és ropogósra sütjük a tekercset. Petrezselymes újkrumplival, savanyúsággal tökéletes.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Töltött krumpli

Töltött krumpli

A közkedvelt rakott krumpli töltött verziója friss zöld petrezselyemmel.
Palócleves

Palócleves

Igazi magyar, azaz palóc, klasszikus: sok zöldséggel, marhahússal és természetesen tejföllel.
Gombás szűzérme

Gombás szűzérme

Tökéletes vasárnapi ebéd, pasifogó vacsora hússal és gombával. Semmi könnyedség csak a hagyományos ízes történet.

Napi ajánlatunk

Top videók

Húsos-vöröslencsés spagetti

Gyors és laktató tésztaétel a téli napokra.

Édesburgonyás palacsinta

Könnyű vacsora. Vagy extrán laktató reggeli?

Buddha-tál

Finom, egészséges, sokoldalú és a végtelenségig variálható – ez a Buddha-tál.