
Kolbászhússal töltött szűzérme
Hozzávalók
- egy egész szűzpecsenye, lehártyázva
- fél kiló kétszer darált sertéshús
- egy csomag bacon
- só
- bors
- fokhagyma
- pirospaprika
Elkészítés
A szűzpecsenyét vágjuk fel úgy, hogy egy nagy, kiteríthető lapot kapunk. Óvatosan klopfoljuk meg a húst.
A szalonnát rakosgassuk egymás mellé egy nagy darab alufóliára, hogy néhány milliméteren fedjék egymást, majd helyezzük rá a húst. A darált húsból, fokhagymából, sóból, borsból és pirospaprikából gyúrjunk kolbászhúst. Itt az ízlésünk játssza a főszerepet, készítsük olyan fűszeresre, ahogyan a legjobban szeretjük. Ezzel a töltelékkel kenjük meg a szűzpecsenyét, de amikor ráhalmozzuk a tölteléket, gondoljunk arra is, hogy ezt majd fel is kell tekernünk és rögzíteni is tudni kell, szóval ne vigyük túlzásba a töltést. Csavarjuk fel a szűzpecsenyét, nyitott oldalával lefelé helyezzük a szalonnaágyra. A szalonna szeletekkel betakarjuk a húst, szaloncukorszerűen betekerjük az alufóliába, és betesszük a 180 fokos sütőbe. Kb. egy óra múlva lebontjuk róla a fóliát és ropogósra sütjük a tekercset. Petrezselymes újkrumplival, savanyúsággal tökéletes.
