
Kókusztejes répafőzelék korianderrel
Hozzávalók
- 4 kisebb sárgarépa
- 2 dl kókusztej
- 2 cm gyömbér
- 1 tk só
- 1tk lime-lé
- 2 szál újhagyma
- 1 marék aprított korianderzöld
- igény szerint szezámolaj, bors és chilipaprika
Elkészítés
A répákat meghámozom, kockákra vágom, és a kókusztejjel, a reszelt gyömbérrel és a sóval együtt közepes lángon elkezdem főzni lefedve. 5 perc elteltével a répakockák felét kiemelem, félreteszem. Az edény tartalmát további 2 percig főzöm, majd elzárom alatta gázt, és az egészet botmixerrel alaposan lepürésítem. A híg főzelékalapot a tápiókaliszttel besűrűsítem, tálakba adagolom, elosztom rajtuk a maradék répakockákat, megcsorgatom a lime levével, megszórom az előzetesen felkarikázott újhagymával és az aprított korianderzölddel, végül körbecsöpögtetem a szezámolajjal… de ezt elhagyhatom. Ínyencek chilivel fokozhatják az ízélményt.
Feltétnek gyakorlatilag minden passzol hozzá a tojástól a halon át a bárányon keresztül a sertésig.
