Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókusztejes finomfőzelék

Adásban volt: 2014. május 12.
A recepthez tartozó videó
Izgalmas főzelék jól ismert zöldségekből, egzotikus fűszerekkel, kókusztejjel.
2016. május 18.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 4 sárgarépa
  • 3 karalábé
  • 45 dkg friss vagy fagyasztott zöldborsó
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • 1 tk curry paszta
  • 4 dl kókusztej
  • 1-2 ek étkezési keményítő
  • kurkuma (elhagyható)
  • 3 dl alaplé

Elkészítés

A finomra aprított hagymát és fokhagymát egy kevés forró olívaolajon megdinszteljük.
Hozzáadjuk a currypasztát és néhány percig pirítjuk.
Ráöntjük a kókusztejet és belereszelünk egy kevés friss gyömbért és kurkumát. (A kurkumát porként is használhatjuk.)
A kókusztejes alaphoz hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát és karalábét.
Felöntjük a zöldségeket alaplével, és pár percig főzzük.
A végén kerül bele a zöldborsó, és addig főzzük, amíg az is meg nem puhul.
A keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük, és folyamatosan kevergetve a főzelékbe öntjük. Fontos, hogy a keményítővel már ne forraljuk a főzeléket.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Sütőben sült csirkefasírt

Sütőben sült csirkefasírt

Egyszerű csirkefasírt fűszerekkel, szotyiba hempergetve. 15 perc alatt megsül. Mit együnk hozzá? Friss salátát, vagy a sütőben mellette sült krumplit?
Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta

Szuperegyszerű fahéjas, morzsás piskóta

Ha valami édesre vágyunk, mondjuk a reggeli tejeskávé mellé, akkor ez a fahéjas, morzsás piskóta remek választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!