
Kókusztejes currys káposzta
Vegetáriánus főétel vagy bármilyen hús mellé köret. Nem szükséges kókusztejet használnunk, el is hagyható vagy akár tejszínnel is helyettesíthető. Nemcsak azért szeretem, mert ultragyorsan elkészíthető, hanem azért is, mert szuper egészséges és nagyon finom is.
2016. január 20.
Hozzávalók
- 1 kis fej édeskáposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 2 marék (fagyasztott) zöldborsó
- 1-2 dl kókusztej (elhagyható)
- 2 ek olívaolaj
- 2 tk currypor
- esetleg só, bors
Elkészítés
Meghámozzuk és félfőre vágjuk a vöröshagymát: azaz félbe és utána félholdakra és dinszteljük meg tapadásmentes serpenyőben az olívaolajon. Ezalatt a káposztát megszabadítjuk külső leveleitól, majd vékony csíkokra szeljük fel.
Ha már aranysárga a hagymánk dobjuk rá a káposztát, szórjuk meg a curryvel és forgassuk át, így intenzívebb ízeket kapunk, mintha a curryt a hagymával együtt pirítgatnánk, akkor az teljesen elnyomja a hagyma ízét. Hozzádobjuk a zöldborsót is. Pár percig időnként megforgatva pirítjuk.
Végül hozzáöntjük a kókusztejet és alaposan átforgatjuk. Igazítsuk ki az ízeket sóval, borssal, ha szükséges.
Megosztom barátaimmal