Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet
Fotó: shutterstock

Kókuszos lencseleves citromfűvel

... mert lencsét enni jó, olcsó és finom..
2016. augusztus 9.

Hozzávalók

5 fő
  • 2 csésze vöröslencse
  • 1 hagyma, kockára vágva
  • 6-8 csésze zöldség alaplé (Helyette használhatunk húsalaplevet, vagy egyszerűen vizet.) Ha sűrűbb levest szeretnénk, adjunk hozzá kevesebbet.
  • 2 csésze kockára vágott sütőtök
  • 1 konzerv zsíros kókusztej
  • 1 evőkanál citromfű paszta
  • 1 evőkanál friss gyömbér, finomra reszelve
  • 1 evőkanál fokhagyma, reszelve
  • 1 evőkanál curry por
  • 1 lime héja csíkokra hámozva
  • só, ízlés szerint
  • cukor
  • díszítésnek: friss koriander, friss zöldhagyma felvágva, felvágott zöld vagy piros Thai chili
  • a tálaláshoz főtt rizs

Elkészítés

Tegyük egy lábosba a lencsét, a hagymát és a zöldségeket, öntsük rá az alaplevet. Lefedve főzzük 15-20 percig, amíg a lencse meg nem puhul. Adjuk hozzá a sütőtököt, a citromfű pasztát, a gyömbért, a fokhagymát és a lime héjat. Lassan forraljuk össze, amíg a sütőtök is teljesen meg nem puhul. Kóstolás után fűszerezzük ízlés szerint. Enyhén sózzuk. Tálaláshoz a forró levesből merjünk egy tányérba, adjunk hozzá főtt rizst, és díszítsük ízlés szerint.

Forrás: huffingtonpost.com

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.