Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kókuszos-citromos süti

Amilyen egyszerű, annyira finom!
2019. február 21.

Nagyon szeretek mascarponéval, ricottával vagy éppen csokicseppekkel sütni. És ugyanúgy szeretek a lehető legegyszerűbb és legolcsóbb alapanyagokból készíteni valami finomságot, ezek közül az egyik kedvencem az alábbi búzadarás sütemény.

Hozzávalók

egy közepes méretű tepsihez
  • 4 nagy tojás
  • 12 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 15 dkg tejföl
  • 1 biocitrom kifacsart leve és kb. fél citrom lereszelt héja
  • 8 dkg kókuszreszelék
  • 17 dkg búzadara
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • tej a hígításhoz (kb. 0,75-1 dl)
  • szilvalekvár a kenéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket félretesszük a hűtőbe. A tojássárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejfölt, valamint a citrom levét és héját.

A kókuszreszeléket összekeverjük a búzadarával és a sütőporral, a tejfölös-tojásos keverékhez forgatjuk, majd a tálat letakarva hűtőbe tesszük egy órára. Ezalatt a búzadara jól megszívja magát.

A pihentetett masszát kivesszük a hűtőből, majd folyamatosan adagolva a tejet, felhígítjuk. Fontos, hogy ne egyszerre adjuk hozzá a tejet, hanem apránként, hogy a massza szépen felvegye a folyadékot. Érdemes evőkanalanként adagolni egészen addig, amíg sűrűn folyó állagot nem kapunk. A tojásfehérjéket habbá verjük, majd óvatosan, spatulával ezt is a masszához forgatjuk.

A masszát közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A sütési idő függ a tészta vastagságától, 20-25 perc elteltével kezdjük el ellenőrizni (könnyen kiszárad).

A kész süteményt hagyjuk teljesen kihűlni, majd vízszintesen kettévágjuk. Megtöltjük a szilvalekvárral, tetejét megszórjuk porcukorral, és tetszőlegesen felszeleteljük.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Szezámos halburger répasalátával

Szezámos halburger répasalátával

Könnyű halburger, amit nem lehet nem szeretni!
Kápiakrémes tészta

Kápiakrémes tészta

Sült kápiából készítve…
Tepsis bab húsgombócokkal

Tepsis bab húsgombócokkal

Húsgombóccal minden jobb!

Napi ajánlatunk

Top videók

Epres-zabos pohárdesszert

Húsvét után pont egy ilyen könnyed desszertre van szükségünk!

Baconbe tekert fasírtok tepsis burgonyával

Hiába borongós az idő, a parázskrumpli már a nyarat idézi.

Emeletes tortilla

Vagy hívhatjuk akár pitének is… Laktató és gyors ebéd rohanós napokra.