Klasszikus sütőtökkrémleves
Adásban volt: 2014. október 13.
A recepthez tartozó videó

A megunhatatlan páros: sütőtök és tökmag, egy klasszikus őszi krémlevesben.
2014. október 13.
Hozzávalók
4 adag- 1 közepes sütőtök
- 1 liter alaplé
- só
- bors
- kakukkfű
- chilipehely
- 1-2 dl tejszín
- 2 ek vaj
- tökmag
- tökmagolaj
Elkészítés
A sütőtököket a szokásos módon felvágjuk, kimagozzuk és 200 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük. Az alaplevet felmelegítjük, ebbe kanalazzuk bele a kész sütőtököt, és néhány ág kakukkfüvet is adunk hozzá. Ha felmelegedett, pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk. Beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk a vajat is. Tökmagot pirítunk száraz serpenyőben, chili pehellyel. Amikor a magok elkezdenek pattogni, akkor készül el. A kész levest díszítsük a pirított magokkal és tökmagolajjal.
Megosztom barátaimmal