Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Klasszikus köménymagleves buggyantott tojással

Adásban volt: 2015. szeptember 22.
A recepthez tartozó videó
Mindenkinek az anyukája készít köménymaglevest, Pataky Péter most megmutatja, az ő édesanyja, milyet csinál. Buggyantott tojással és pirított kenyérkockával, ahogyan azt kell.
2015. szeptember 22.

Hozzávalók

  • 10 dkg kacsazsír
  • 5 dkg szemes köménymag
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1,5 liter alaplé
  • 5 dkg liszt
  • pirospaprika
  • 5 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db tojás

  • Pirított kenyérkocka:
  • 4 szelet toast kenyér
  • olívaolaj
  • vaj
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Leves

A kacsazsírt egy lábosban felmelegítjük, majd beleszórjuk az egész köményt és megvárjuk, amíg kipattognak. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük, vigyázva nehogy megégjen. Ha megpirult a rántás, húzzuk le a tűzhelyről a lábost, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel a hideg alaplével. Rakjunk bele egy fej hagymát.
Főzzük nagyjából 30 percet, majd ízesítsük egy evőkanál sóval.
Szűrjük le az egész levest.

Egy merőkanállal csináljunk örvényt a levesbe és ennek közepébe tegyük a tojásokat. Mikor a fehérje megszilárdult, azonnal tálaljuk, így marad a sárgája folyós.

Pirított kenyérkocka

A kenyér szeleteket felkockázzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olajon kezdjük el pirítani a kockákat. Ha megpirultak, hozzáadhatjuk a kis kocka vajat is és ezzel is forgassuk át. Dobjunk a serpenyőbe egy gerezd fokhagymát. Ha elkészült egy konyhai papírtörlőre szedjük ki.

A levest pirított krutonnal tálaljuk.

 

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

A buggyantott tojás készítésének titkai

A buggyantott tojás készítésének titkai

Csak néhány ötlet, és garantált a sikerélmény: készítsünk buggyantott tojást!
Tárkonyos leves buggyantott tojással

Tárkonyos leves buggyantott tojással

A közelgő húsvétra jegyezzük elő ezt a tartalmas levest! Ha a sonka főzőlevét megtartjuk, akkor olyan csodálatos dolgok születhetnek belőle, mint ez az, erdélyi konyhát megidéző, tárkonyos leves. Zöldfűszeres, savanykás és laktató.
Klasszikus savanyú tojásleves vajas krutonnal

Klasszikus savanyú tojásleves vajas krutonnal

Gyerekkorunkat idéző ízek, hozzáférhető alapanyagokból. Olcsó és mégis istenien finom hétköznapi leves.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.