Klasszikus köménymagleves buggyantott tojással

Hozzávalók
- 10 dkg kacsazsír
- 5 dkg szemes köménymag
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1,5 liter alaplé
- 5 dkg liszt
- pirospaprika
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db tojás
- só
- Pirított kenyérkocka:
- 4 szelet toast kenyér
- olívaolaj
- vaj
- 1 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Leves
A kacsazsírt egy lábosban felmelegítjük, majd beleszórjuk az egész köményt és megvárjuk, amíg kipattognak. Hozzáadjuk a lisztet és alaposan elkeverjük, vigyázva nehogy megégjen. Ha megpirult a rántás, húzzuk le a tűzhelyről a lábost, adjuk hozzá a pirospaprikát és öntsük fel a hideg alaplével. Rakjunk bele egy fej hagymát.
Főzzük nagyjából 30 percet, majd ízesítsük egy evőkanál sóval.
Szűrjük le az egész levest.
Egy merőkanállal csináljunk örvényt a levesbe és ennek közepébe tegyük a tojásokat. Mikor a fehérje megszilárdult, azonnal tálaljuk, így marad a sárgája folyós.
Pirított kenyérkocka
A kenyér szeleteket felkockázzuk. Egy forró serpenyőben, kevés olajon kezdjük el pirítani a kockákat. Ha megpirultak, hozzáadhatjuk a kis kocka vajat is és ezzel is forgassuk át. Dobjunk a serpenyőbe egy gerezd fokhagymát. Ha elkészült egy konyhai papírtörlőre szedjük ki.
A levest pirított krutonnal tálaljuk.
