Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Klasszikus francia sült csirke 40 gerezd fokhagymával

Adásban volt: 2014. március 13.
A recepthez tartozó videó
Lehet, hogy a 40 gerezd fokhagyma első hallásra soknak tűnik, de érdemes kipróbálni, mert fantasztikussá teszi a sült csirkénket.
2015. november 8.

Hozzávalók

4-6 adag
  • 8 felső csirkecomb
  • 4 fej, 40 gerezd fokhagyma
  • 60 g vaj
  • 3 dl fehérbor
  • 3 ág kakukkfű
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés

A fokhagymákat lobogó, forró vízben 1 percig blansírozzuk. A csirke combokat sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalukat vajon előpirítjuk. Ha ezzel elkészültünk, kitesszük őket egy tányérra, és a serpenyőben előkészítjük benne a mártást. Beleöntjük a fehérbort a serpenyőbe, hagyjuk elpárologni az alkoholtartalmát, majd ezután visszatesszük hozzá a csirkecombokat a bőrös felükkel felfelé. Ehhez jönnek a további ízesítőanyagok: a fokhagymagerezdek és a két ág kakukkfű. Ezt követően 25-30 percig, alacsony lángon pároljuk. Ezután újra kivesszük a csirkéket, és a kakukkfüves-fehérboros-fokhagymás mártáshoz hozzáöntjük a tejszínt és forraljuk, kevergetjük néhány percig, majd még hozzáadunk egy diónyi vajat, illetve még egy ág kakukkfüvet. Végül visszatesszük a mártásba a csirkecombokat és egy-két perc múlva kész.

4.6/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Currys sült zöldbab mártogatóssal

A ropogós, fűszeres zöldbab és hozzá a juhtúrós mártogatós vendégségre, de családi filmnézéshez, beszélgetéshez vagy egy pohár bor mellé is remek fogás.
Aszalt gyümölcsös almagolyók

Aszalt gyümölcsös almagolyók

Nem hiszem, hogy létezik ennél egészségesebb és egyszerűbben elkészíthető nass gyerekeknek... és felnőtteknek egyaránt!
Mi is az a blansírozás?

Mi is az a blansírozás?

A blansírozás segítségével a mélyhűtés alatt is megőrizhetjük a zöldségek eredeti állagát, a frissen készítettek pedig megőrizhetik színüket, roppanósságukat.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!