Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes

Adásban volt: 2013. december 17.
A recepthez tartozó videó
Édes és krémes, ráadásul még narancsos és marcipános is a kétrétegű, narancsos, csokoládés krémes, egyenesen Szamoséktól.
2015. október 31.

Hozzávalók

6 darab
  • A csokoládé ganache-hoz:
  • 7 dkg tejszín
  • 5 dkg étcsokoládé
  • Sárgakrémhez:
  • 1,1 dl tej
  • 4 dkg kristálycukor
  • 2 g vaníliás cukor 2 g
  • csipet só
  • 1 vanília rúd
  • 1 dkg krémpor vagy keményítő
  • 1 tojássárgája
  • A krémes összeállításához:
  • kész mélyhűtött leveles tészta
  • 9 dkg narancsos marcipán krém
  • 30 dkg sárgakrém
  • 30 dkg tejszínhab
  • 2 dkg kakaópor
  • 4 dkg csokoládé

Elkészítés

A vajas, leveles tésztát a felhasználásig tartsuk hűtőben, és hidegen dolgozzunk vele. A tészta lapokat vágjuk fel három egyforma téglalapra, és helyezzük sütőpapírral borított sütőlapra. Szitáljunk rá porcukrot, majd terítsünk rá egy sütőpapírt, és nehezéknek egy másik sütőlapot helyezzünk a tetejére. Tegyük be a sütőbe és 180-200 C fokon 15-16 perc alatt süssük aranybarnára.

Készítsük el a csokoládé ganache-t. Forraljuk fel a tejet és folyamatos keverés mellett olvasszuk fel benne a feldarabolt csokoládét, egészen addig, míg fényes csokoládé krémet nem kapunk.

Készítsük el a sárgakrémet vagy más néven cukrászkrémet: étkezési keményítőt vagy cukrászati krémport keverjünk el hideg tejjel és forraljuk fel, adujnk hozzá egy kis csipet sót. Keverjük a tojássárgáját cukorral fehéredésig, adjunk hozzá fél rúd vanília kikapart magjait. Majd a kikevert tojáshoz keverjük hozzá a forró tejet, és keverjük össze. Öntsük vissza a lábasba és folyamatosan kevergetve sűrítsük be, majd hűtsük ki. Közben verjük fel a tejszínhabot.

A háromból az egyik lapot, amiből majd hat krémeset vágunk, húzzunk át ganache-zsal, azaz tejszínnel elkevert olvasztott csokoládéval, majd tegyük hűtőszekrénybe, hogy ráderedjen a csokoládé. Egy következő lapot kenjük le narancsos marcipánkrémmel.  A sárgakrém felébe keverjük bele a kakaót és az olvasztott csokoládét, majd lazítsuk fel a tejszínhab felével. A csokis krémet kenjük a marcipános lapra. A csokoládé ganache-zsal bevont lapot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hat egyforma szeletre. Ezeket a lapocskákat helyezzük rá a csokis krémmel megkent lapra, és a szeleteket óvatosan vágjuk át. Ezután a sárgakrém másik feléből, tejszínhabbal lazítva, újra készítsünk krémet, és kenjük egyenletesen, a harmadik  tésztalapra. Erre a vaníliás krémmel megkent lapra helyezzük rá az előkészített, felvágott felső részeket, és újból vágjuk át az így már kész krémes szeleteket. 

 

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.