
Keménytojás Moghlai szószban
Indiai fűszerezésű étel. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és óriási sikert arathatunk vele.
2016. január 28.
Hozzávalók
- személyenként 2 db kemény tojás
- 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
- 1/2 tk cayenne bors
- 1 tk őrölt kömény
- 1/2 tk garam masala
- 1 tk őrölt koriander
- 1 tk citromlé
- 1/2 tk só
- 2,5 cm gyömbér reszelve
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1,5 dl csirke alaplé
- 3 dl tejszín
- friss koriander vagy petrezselyem
- őrölt bors
- 3 ek olívaolaj
Elkészítés
Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük az edénybe a paradicsompürét, a fűszerpasztát, a csirke alaplevet, végül a tejszínt. 2-3 percig forraljuk, majd a félbe vágott tojásokat beleültettem a szószba. Átmelegítjük, majd tálaljuk.
Megosztom barátaimmal
