Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Keménytojás Moghlai szószban

Indiai fűszerezésű étel. Nagy előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető és óriási sikert arathatunk vele.
2016. január 28.

Hozzávalók

  • személyenként 2 db kemény tojás
  • 1 kis fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
  • 1/2 tk cayenne bors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1/2 tk garam masala
  • 1 tk őrölt koriander
  • 1 tk citromlé
  • 1/2 tk só
  • 2,5 cm gyömbér reszelve
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1,5 dl csirke alaplé
  • 3 dl tejszín
  • friss koriander vagy petrezselyem
  • őrölt bors
  • 3 ek olívaolaj

Elkészítés

Egy tálkában összekeverjük a fűszereket a citromlével és egy evőkanál vízzel. A hagymát az olajon átsütjük, hozzáadjuk a gyömbért, kevergetjük néhány másodpercig, majd beletesszük az edénybe a paradicsompürét, a fűszerpasztát, a csirke alaplevet, végül a tejszínt. 2-3 percig forraljuk, majd a félbe vágott tojásokat beleültettem a szószba. Átmelegítjük, majd tálaljuk.

3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kandikó Éva

Kandikó Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Karfiolropogós

Karfiolropogós

Szenzációs találmány és nem csak vegáknak kötelező egy átdogozott nap estéjén. Különféle mártogatóssal vagy csak simán tejfölbe tunkolva az igazi.
Gyors minestrone

Gyors minestrone

"Mindent bele!"-minestrone már nem csak az olaszok kiváltsága. Gazdag leves sok-sok kamrazöldséggel.
Aranygaluska

Aranygaluska

Jobb lesz, mint a nagyié! Kényeztesd magad egy téli estén ezzel az illatozó klasszikussal, vagy jutalmazd meg családodat a hétvégén.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!