Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kelkáposztás-narancsos carbonara

Már tényleg nem kell sokat várni, hogy a szabadföldi spárga, eper és társaik belökjék a tavasz igazi motorját, de addig ér élvezni az ébredező természet még télről maradt csodáit.
2016. április 6.

Hozzávalók

  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg finomliszt
  • 1 kk só
  • kevés víz
  • 10 dkg pancetta
  • 1/2 kocka vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg parmezán
  • 2 tojás
  • néhány levél kelkáposzta
  • 1/2 narancs héja és 1 ek narancslé
  • 1/2 szerecsendió
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

A lisztből, tojássárgájából, sóból és vízből tésztát gyúrok, Pár percig dagasztom, majd folpackba csomagolva 20 percen át hűtőben pihentetem.
A kelleveleket egy percre gyöngyöző vízbe mártom, majd jeges vízben hűtöm le. Alacsony lángon kiolvasztom vékony csíkokra szelt pancetta zsírját, hozzákeverem a vajat, az így kapott zsiradékon megfonnyasztom a zúzott fokhagymát.
A tésztát először lisztezett deszkán, majd tésztagép segítségével több adagban vékonyra nyújtom, feltekerem, és tetszőleges vastagságúra vágom – ugyanilyen széles csíkokra szelem a blansírozott kelleveleket is. Sós, lobogó vízben bő fél perc alatt készre főzöm a tésztát, és a főzővizéből egy merőkanálnyival együtt a fokhagymás pancettához forgatom.
A parmezán felét, a narancs héját és a szerecsendiót lereszelem, a narancslével együtt a felvert, megsózott tojáshoz keverem, amit gyors mozdulatokkal összeforgatok a tésztával. Végül a kelcsíkokat is a tésztához adom, az egészet összemelegítem. Tányérokba szedem, és parmezánforgáccsal, frissen őrölt borssal kínálom.

 

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Bezzegh Éva

Bezzegh Éva receptje

Szerkesztőink kedvencei

Tavaszi medvehagymás-spárgás carbonara

Tavaszi medvehagymás-spárgás carbonara

Percek alatt elkészíthető ez a klasszikus carbonara, most tavaszi, spárgás-medvehagymás csavarral.
Pacal carbonara

Pacal carbonara

Pacal carbonara? Nincs elírva. A spagettit kicseréltük pacalra. Pacalrajongóknak kötelező, a többieknek ajánlott!
Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

Spagetti carbonara - Spagetti szénégető módra

A leggyorsabb vacsora, ha szinte semmi sincs otthon. Nem kell hozzá más, csak a tészta, tojás szalonna és egy kis parmezán.

Napi ajánlatunk

Top videók

Kókuszos tejberizs

Egyszerű, melengető desszert hűvös napokra.

Baconbe tekert burgonya őszi salátával

Fetás sütőtöksaláta dobja fel a sült burgonyát.

Füstölt sajtos krumplipüréfasírt

Maradék krumplipüré hasznosítására is tökéletes!