Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Hozzávalók
6-8 adag- 50 dkg kolbász
- 1 kelkáposzta
- 2 hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl alaplé
- 2 dl tejszín
- szárított oregano
- 2-3 ág kakukkfű
- 12 lasagne lap
- 20 dkg reszelt sajt
- olivaolaj
- só
- bors
- vaj
- 1,5 ek liszt
- 1 dl tej
- 1 kanál vaj
Elkészítés
Egy nagy serpenyőben az olajon a finomra aprított hagymát megsózzuk, és megdinszteljük.
A házi kolbászt megszabadítjuk a héjától, és amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kolbásztölteléket, majd pár perc múlva az apróra vágott fokhagymagerezdeket.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, és belekeverjük a kolbászos raguba.
Miután a káposzta összeesett, egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
Hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt, oregánóval vagy kakukkfűvel fűszerezzük.
Egy magas falu, nagy tepsibe először beleszedjük a ragu levét, és erre négy lasagne lapot fektetünk.
Az alsó tészta lapokra kanalazzuk a kelkáposztás kolbászos ragut, majd egy újabb tésztaréteget fektetünk rá, majd ismét a ragu.
A legfelső réteg a káposztás ragu legyen, erre öntjük a besamel mártást.
Ezután 160-180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 40-45 percre. Félidőben a tetejére juhsajtot vagy parmezánt szórunk, és aranybarnára pirítjuk.