Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kelkáposztás, kolbászos lasagne

Adásban volt: 2014. május 8.
A recepthez tartozó videó
Kolbászos, kelkáposztás ragu tésztalapok között, amit átjár a besamell mártás. Remek vacsora, de akár hétvégi családi ebédre is tökéletes.
2016. január 1.

Hozzávalók

6-8 adag
  • 50 dkg kolbász
  • 1 kelkáposzta
  • 2 hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl alaplé
  • 2 dl tejszín
  • szárított oregano
  • 2-3 ág kakukkfű
  • 12 lasagne lap
  • 20 dkg reszelt sajt
  • olivaolaj

  • bors
  • vaj
  • 1,5 ek liszt
  • 1 dl tej
  • 1 kanál vaj

Elkészítés

Egy nagy serpenyőben az olajon a finomra aprított hagymát megsózzuk, és megdinszteljük.
A házi kolbászt megszabadítjuk a héjától, és amikor a hagyma már megpirult, hozzáadjuk a kolbásztölteléket, majd pár perc múlva az apróra vágott fokhagymagerezdeket.
A kelkáposztát csíkokra vágjuk, és belekeverjük a kolbászos raguba.
Miután a káposzta összeesett, egy kevés sóval és borssal ízesítjük.
Hozzáöntjük az alaplevet és a tejszínt, oregánóval vagy kakukkfűvel fűszerezzük.
Egy magas falu, nagy tepsibe először beleszedjük a ragu levét, és erre négy lasagne lapot fektetünk.
Az alsó tészta lapokra kanalazzuk a kelkáposztás kolbászos ragut, majd egy újabb tésztaréteget fektetünk rá, majd ismét a ragu.
A legfelső réteg a káposztás ragu legyen, erre öntjük a besamel mártást.
Ezután 160-180 C fokra előmelegített sütőbe toljuk 40-45 percre. Félidőben a tetejére juhsajtot vagy parmezánt szórunk, és aranybarnára pirítjuk.

 

4.3/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Palacsintás rakott lasagne  (timballo)

Palacsintás rakott lasagne (timballo)

Tartalmas olasz tésztaétel, palacsintából. Mozarellával, padlizsánnal és fűszeres paradicsomszósszal.
Petrezselymes karalábéleves

Petrezselymes karalábéleves

A zsenge karalábéból készült leves, elhozhatja nekünk a várva várt tavaszt.
Mostantól te is tudsz tökéletes besamelmártást készíteni

Mostantól te is tudsz tökéletes besamelmártást készíteni

Sokan félnek tőle, hogy csomós, sűrű vagy éppen túl híg lesz. Ne adj' isten odakap. Pedig csak néhány szabály a titka ...

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!