
Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)
Hozzávalók
2-3 adag- 10 dkg hajdina
- 5 dkg dió
- 5 dkg mazsola
- 1 alma
- ½ citrom leve és reszelt héja
- 1 teáskanál méz
- ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 kis chilipaprika, kimagozva és felszeletelve
- só
- bors
Elkészítés
A hajdinát 3-4 órára beáztatjuk, majd bő sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, felaprítjuk. A mazsolát 10 percre forró vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát felkockázzuk, összeforgatjuk a citrom levével, reszelt héjával és a mézzel.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, és 1 percre beledobjuk a fellaskázott káposztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a római köményt és a chilit, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.
Tálaláskor a hajdinát elosztjuk a tányérokon, rászórjuk a diót, a mazsolát, az almát, és a pirított fűszeres káposztát.