Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kelkáposztás hajdinasaláta (gluténmentes)

Gyors, szuperegészséges és kényeztetően finom saláta. Laktató gluténmentes és vegán fogás, de ha ez utóbbi nem szempont, egy kis kéksajttal megszórva még izgalmasabbá tehetjük.
2015. november 27.

Hozzávalók

2-3 adag
  • 10 dkg hajdina
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg mazsola
  • 1 alma
  • ½ citrom leve és reszelt héja
  • 1 teáskanál méz
  • ½ kisebb fej kelkáposzta, fellaskázva
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 kis chilipaprika, kimagozva és felszeletelve

  • bors

Elkészítés

A hajdinát 3-4 órára beáztatjuk, majd bő sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk, felaprítjuk. A mazsolát 10 percre forró vízbe áztatjuk, leszűrjük, lecsepegtetjük. Az almát felkockázzuk, összeforgatjuk a citrom levével, reszelt héjával és a mézzel.
Egy nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk, és 1 percre beledobjuk a fellaskázott káposztát. Leszűrjük, lecsepegtetjük. Egy nagy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, rádobjuk a káposztát. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a római köményt és a chilit, és 3-4 perc alatt megpirítjuk.
Tálaláskor a hajdinát elosztjuk a tányérokon, rászórjuk a diót, a mazsolát, az almát, és a pirított fűszeres káposztát.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes málnás tiramisu

Gluténmentes málnás tiramisu

Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak ebben az édességben. Akárhány főre is terveztük, biztos, hogy adjunk hozzá még párat, abbahagyni nem egyszerű.

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Kefires lángos (gluténmentes)

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.