Keleties csicseriborsós egytálétel rizzsel
Adásban volt: 2013. április 22.
A recepthez tartozó videó

Ez egy közel-keleti és indiai ihletésű 10 perc alatt elkészíthető, "mindent bele" egytálétel.
2016. február 9.
Hozzávalók
2 adag- 1 doboz csicseriborsó
- 20 dkg friss spenót
- fél doboz kockázott, hámozott paradicsom
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis darab gyömbér
- cukor
- 2-3 ek olaj
- 1 tk római kömény
- zöld chili
- garam masala
- pirospaprika
- fahéj
- bors
- koriander
- cayenne bors
Elkészítés
A felaprított hagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk már az elején.
Egy kis darab gyömbért reszelünk hozzá.
Jöhetnek a fűszerek: pirospaprika, római kömény, őrölt koriander, fahéj. Majd felöntjük a paradicsom konzervvel és 5-6 perc alatt összefőzzük. Kevés cukorral elvehetjük a paradicsom savasságát.
Ha kész, beleöntjük a csicseriborsót és a felaprított friss spenótot. Mikor a spenót összeesett, el is készült az étel.
Főtt rizzsel vagy lepénykenyérrel tálaljuk.
Megosztom barátaimmal