Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kekszesdoboz újratöltve

Dupla csokoládés omlós sütemény - A BBC Good Food receptje
2016. szeptember 18.

Hozzávalók

14-16 darab
  • 200 g enyhén sózott puha vaj
  • 50 g porcukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 200 g liszt
  • 2 tk. étkezési keményítő
  • ½ tk. sütőpor
  • 50 g tejcsokoládé kis darabokra törve
  • 50 g fehér csokoládé kis darabokra törve

Elkészítés

Amikor hűvösebbre fordul az idő, vagy egész hétvégén zuhog az eső, kapcsold be a sütőt és süss valami finomat! A BBC GoodFood séfjei most gyermekkorunk kedvenc kekszeit gondolták újra. A végeredmény pedig öt olyan gyönyörű és ínycsiklandó desszert lett, amelyeket szinte lehetetlenség nem megkóstolni. Aztán meg újabb és újabb darabért nyúlni

Ezeket a süteményeket tej- és fehér csokoládéval díszítettük, de egy felnőttesebb változathoz a tejcsoki helyett használjunk étcsokoládét. A tökéletes omlós tészta titka az, hogy a száraz hozzávalókat kíméletesen és gyorsan dolgozzuk bele.

{fagyasztható} csak a tészta sütés előtt

  • előkészítés: 15 perc + hűtés
  • sütés: körülbelül 10 perc

 

1. Melegítsük elő a sütőt (villany: 180 fok, légkeveréses: 160 fok, gáz: 4-es fokozat), és terítsünk sütőpapírt két tepsire. A vajat és a cukrot egy nagy tálban kézi mixerrel körülbelül 5 perc alatt keverjük krémesre. Adjuk hozzá a vaníliakivonatot és keverjük el teljesen.

2. Szitáljuk rá a lisztet, a keményítőt és a sütőport, és spatulával forgassuk össze. Miután teljesen egyneműre kevertük, a tészta elég ragacsos lesz. Kanalazzuk nagy csillag alakú díszítőcsővel felszerelt habzsákba (ha egyszerre nem fér bele mind, akkor csináljuk két részletben).

3. Nyomjunk a tepsire 10 cm hosszú, 1,5 cm széles csíkokat, és hagyjunk köztük 3-3 cm-es helyet. Süssük 8-10 percig, a sütés félidejében megcserélve a tepsik helyét a sütőben. Akkor van kész a sütemény, ha láthatóan átsült és halvány színt kapott. Néhány percig a tepsin hagyjuk hűlni, aztán tegyük át őket rácsra.

4. Gőz fölött, külön-külön olvasszuk meg a kétféle csokoládét (arra figyeljünk, hogy a tál alja ne érjen a forró vízbe), de használhatunk az olvasztáshoz mikrót is. A mikrohullámú sütőben rövid szakaszokban, 15 másodpercenként átkeverve olvasszuk a csokoládét. Mártsuk bele omlós rudak egyik végét a tejcsokoládéba, másik végét a fehér csokiba. Tegyük őket sütőpapírra, és tálalás előtt várjuk meg, míg a csokoládé megszilárdul.

Darabonként (16): 187 kcal • 12 g zsír • 8 g telített zsírsav • 16 g szénhidrát • 7 g cukor • 1 g rost • 2 g fehérje • 0,2 g só

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Mascarponés, kekszes sütemény

Mascarponés, kekszes sütemény

Sütés nélküli keksztorta, aminek bárki, előképzettség nélkül is bátran nekiállhat. Kezdők, gyerekek egyaránt imádni fogják elkészíteni és fogyasztani .
Ropogós zabkeksz

Ropogós zabkeksz

Zabpehelyből, aszalt gyümölcsökkel készült ropogós keksz, ideális reggelire kávé mellé, de vendégvárónak és gyerekeknek uzsonnára is remek.
Aszalt gyümölcsös keksz

Aszalt gyümölcsös keksz

Leginkább az 5 órai tea mellé, de reggelire is kitűnő választás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.