Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kéksajtos-snidlinges pogácsa (gluténmentes)

Élesztő nélküli villámgyors pogácsa, az angolszász biscuit kategória. Az alaprecept Márk Szonja Édesem blogjáról való, és gluténmentes kenyérlisztkeverékkel tökéletesen működik. Snidling helyett persze medvehagymával is nagyon finom.
2016. március 4.

Hozzávalók

40 db
  • 25 dkg gluténmentes kenyérlisztkeverék (pl. Glutenno Alba fehér cipó lisztkeverék)
  • 2 teáskanál sütőpor
  • ½ teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 8 dkg hideg vaj, felkockázva
  • 20 dkg kéksajt, elmorzsolva
  • 1 csomag metélőhagyma, felaprítva
  • 2 dl natúr joghurt
  • a nyújtáshoz rizsliszt

Elkészítés

Az összes hozzávalót összegyúrjuk egy nagy keverőtálban.

A tésztát rizsliszttel meghintett deszkán kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és 4 cm-es pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A megmaradt tésztahulladékot újra és újra összegyúrjuk és szaggatjuk, amíg el nem fogy.

A pogácsákat egymástól 2 cm távolságban sütőpapírral bélelt sütőlemezekre ültetjük, és 210 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

4/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Kollár Anita

Kollár Anita receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes nagyböjt

Gluténmentes nagyböjt

Azt gondolhatnánk, hogy annak, aki egész életében diétázik, talán túl nagy teher a böjt, a további lemondás. Pedig épp hogy nem így van: a gluténérzékenység miatt ugyanis nagyon komoly fegyelem alakul ki a diétázókban.
Gluténmentes alaplisztek 2. rész

Gluténmentes alaplisztek 2. rész

Ezúttal a gluténmentes sütéshez elengedhetetlen keményítőfajtákat és "ragasztókat", azaz a sikér pótlására alkalmas adalékanyagokat, vesszük végig.
A tökéletes gluténmentes piskóta

A tökéletes gluténmentes piskóta

Végre egy olyan étel, ahol kifejezetten előny, hogy gluténmentes lisztből készül! A ragasztó hatású glutén nélkül ugyanis sokkal könnyebb, légiesebb lesz a tészta. Érdemes figyelni, hogy amennyiben nem valamilyen nagy nedvességtartalmú krémmel töltjük be, tegyünk a tésztába egy kis zsiradékot, mert ennek hiányában gyorsan kiszárad. A gluténmentes piskótát sokan készítik csak rizslisztből, vagy csak kukoricalisztből, ám tapasztalatunk szerint keményítővel összeállított lisztkeverékből sokkal finomabb lesz. Kiválóan használhatóak még hozzá a készen kapható gluténmentes süteményliszt keverékek is.

Napi ajánlatunk

Top videók

Túrós-mustáros csavart rúd

Hétvégére vagy akár a gyereknapi bulira?

Harcsaburger

Kaporral és olajbogyós szósszal, finom harcsafiléből.

Sós rétesszendvicsek

Klasszikus szendvics helyett jöhet rétes uzsonnára?