Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kefires lángos (gluténmentes)

Érdemes a tésztát akár nagyobb adagban bekeverni, 4-5 napig simán elvan a hűtőben, így bármikor lehet friss és gluténmentes lángosunk, amíg a tészta kitart.
2016. március 19.

Hozzávalók

10 kisebb lángos
  • 10 dkg fehér rizsliszt
  • 5 dkg barna rizsliszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 3 dkg burgonyakeményítő
  • 5 dkg cirokliszt
  • 3 dkg tápiókakeményítő
  • 1½ teáskanál xantángumi
  • 1½ teáskanál instant élesztő
  • 2 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dl kefir
  • 1 tojás
  • a sütéshez napraforgó olaj

Elkészítés

A száraz hozzávalókat, tehát a liszteket, a keményítőket, a xantángumit, az élesztőt, a cukrot és a sót egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a tejet, a kefirt és a tojást, és alaposan összekeverjük. A masszát lefedjük, és 15 percig pihentetjük (vagy felhasználásig a hűtőbe tesszük).

A sütéshez egy serpenyőben kb. kétujjnyi olajat forrósítunk. Magunk elé készítünk egy nagy tányért, és egy tálkában egy kevés olajat.

A lángostésztából olajos kézzel kiveszünk egy maréknyit, és a tányérra tesszük, és kihúzogatjuk-lapítjuk, amíg kb. 15 cm átmérőjű nem lesz. Ekkor belefektetjük a már forró olajba, ahol az egyik oldalát 2 perc alatt aranybarnára sütjük. Gyorsan átfordítjuk, és további 2 perc alatt készre sütjük. A kész lángost papírtörlőre szedjük, és még azon forrón tálaljuk.

4.5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Portrépercek: Kollár Anita, a Gluténmentes és finom! szerzője

A papírízűtől a finomig kísérletezett a nagysikerű szakácskönyv, a Gluténmentes és finom! szerzője. Kollár Anita elképzelhetetlenek tartotta, hogy kedvenceit nem eheti többé, ezért kitartóan sütött és tesztelt. Nagy szerencsénk, hogy mindezt meg is írta, mert így bárki is kerül ilyen helyzetbe, már eleve középfokról indul Anita könyvével.
Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Kukoricás, cukkinis palacsinta (gluténmentes)

Gyors és egészséges partikaja, ami a belekevert cukkini nedvességtartalma miatt nem szárad ki, ezért akár előre elkészíthető, és langyos sütőben melegen tartható.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!