
Kecskesajtos tojásfehérjeomlett füstölt lazaccal és zsülien zöldségekkel
Levesbetétnek, reggelinek és előételnek is kiválóan beillik, ez a gyerekbarát, egészséges és tápláló tekercs.
2016. április 13.
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 10 dkg kenhető kecskesajt
- 6 tojásfehérje
- 1 tálca füstölt lazac
- 1 sárgarépa
- 1 kisebb kígyóuborka
- 1 retek
- 1 marék rukola
- néhány medvehagyma
- 1 gerezd citrom
- vöröshagymacsíra
Elkészítés
A kecskesajtot és a tojásfehérjét egy habverővel pár percig folyamatosan verem, amíg teljesen homogén, ezzel együtt folyékony állagú nem lesz. Egy kiolajazott, felhevített serpenyőben három adagban megsütöm úgy, hogy az egyik oldalát engedem megpirulni, a másikat csak megszilárdítom, hogy fehér maradjon. Amíg a tojás sül a megtisztított zöldségeket zsülienre vágom. A kész omlettet aztán a megsült oldalukkal felfelé tányérokra teszem. Középen egy csíkban elfektetem rajtuk a lazacszeleteket és a zöldségeket, csorgatok rá kevés citromlevet, megpakolom hagymacsírával, és szorosan feltekerem. Kettévágva kínálom.
Megosztom barátaimmal
