
Kávés, narancsos kosárka
A klasszikus portugál vaníliakrémes sütemény továbbgondolása. Ez a narancsos, kávés ízkavalkád remek fénypontja lehet egy őszi teázós beszélgetésnek, baráti vacsorának vagy a vasárnapi brunch-nak.
2015. október 7.
Hozzávalók
12 darab- 1 lap kész/mirelit leveles tészta
- 4 tojássárgája
- 10 dkg cukor
- 1 dl kávé
- 1,5 dl tejszín
- 1 narancs
- 1 vegyszermentes narancs héja
- 1 csipet só
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 12 mélyedéses muffin formát, szaggassunk ki egy széles bögrével ugyanennyi korongot a leveles tésztából, akkorákat, hogy a forma tetejéig érjen a szélük.
Keverjük fehéredésig a cukrot a tojássárgájával, adjuk hozzá a kávét, tejszínt, narancshéjat és a sót. Közepes lángon kavargatva melegítsük, amikor elkezdene forrni levesszük a tűzről. Tovább kevergetjük, kivesszük a narancshéjakat és hagyjuk kicsit kihűlni.
Az elkészült kávés, narancsos krémet a formákba töltjük, azok feléig, háromnegyedéig.
25 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha karamellizálódik a széle.
Porcukorral megszórva kínáljuk.
Megosztom barátaimmal