Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kávés, narancsos kosárka

A klasszikus portugál vaníliakrémes sütemény továbbgondolása. Ez a narancsos, kávés ízkavalkád remek fénypontja lehet egy őszi teázós beszélgetésnek, baráti vacsorának vagy a vasárnapi brunch-nak.
2015. október 7.

Hozzávalók

12 darab
  • 1 lap kész/mirelit leveles tészta
  • 4 tojássárgája
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl kávé
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 narancs
  • 1 vegyszermentes narancs héja
  • 1 csipet só

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 12 mélyedéses muffin formát, szaggassunk ki egy széles bögrével ugyanennyi korongot a leveles tésztából, akkorákat, hogy a forma tetejéig érjen a szélük.
Keverjük fehéredésig a cukrot a tojássárgájával, adjuk hozzá a kávét, tejszínt, narancshéjat és a sót. Közepes lángon kavargatva melegítsük, amikor elkezdene forrni levesszük a tűzről. Tovább kevergetjük, kivesszük a narancshéjakat és hagyjuk kicsit kihűlni.
Az elkészült kávés, narancsos krémet a formákba töltjük, azok feléig, háromnegyedéig.
25 perc alatt megsütjük. Nem baj, ha karamellizálódik a széle.
Porcukorral megszórva kínáljuk.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Avokádós uborkasaláta

Avokádós uborkasaláta

Üde, zöld színe vidámságot csen az téli napokba is. Az avokádótól krémes, az uborkától friss salátánknak, a korianderlevelek adnak igazán karakteres ízt. Előételnek, köretnek vagy vacsora-salátának egyaránt bevehető.
Véres hurka almával

Véres hurka almával

A véres hurka édeskés, krémes ízére tökéletesen felel a karamellizát alma. Ha szeretnénk, krumplipürét adhatunk még mellé, de csak az almás körettel is kitűnő fogás.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.