Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Kávés, körtés tiramisu

Adásban volt: 2015. szeptember 10.
A recepthez tartozó videó
Az egyik legszebb dolog, ami a körtelekvárral történhet, az ez a mascarponés, kávés tiramisu.
2016. július 31.

Hozzávalók

  • 2 db babapiskóta
  • 1 dl hideg habtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 2 ek körtelekvár
  • 1 csésze kávé
  • cukor

Elkészítés

A hideg habtejszínt kikeverjük a mascarponéval. Kézi habverővel addig verjük, míg egy krémes állagot nem kapunk.
A kávét megcukrozzuk, a babapiskótákat egy kisebb tálba tördeljük és meglocsoljuk a kávéval. Pár percig áztatjuk.
Közeben a poharak aljába teszünk 2-2 evőkanál körtelekvárt, majd erre pakolhatjuk a beáztatott piskóta darabkákat. Harmadik rétegnek következzen a tejszínes mascarponekrém. Pár csepp körtelekvárral és elmorzsolt babapiskótával díszítjük.

5/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal
Pataky Péter

Pataky Péter receptje

Szerkesztőink kedvencei

Gluténmentes málnás tiramisu

Gluténmentes málnás tiramisu

Az üdítően savanykás málna és a krémes mascarpone nagyszerűen passzolnak ebben az édességben. Akárhány főre is terveztük, biztos, hogy adjunk hozzá még párat, abbahagyni nem egyszerű.
Narancsos, gesztenyés tiramisu

Narancsos, gesztenyés tiramisu

A klasszikus olasz desszert, kicsit másképp. Narancs és kakaó is kerül a gesztenyés tiramisuba.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.