Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Katus Attila kedvenc palacsintatortája

Katus Attila szerint a legfőbb szempont, hogy a kiválasztott étel egészséges és finom legyen. A most közreadott palacsintatorta az utóbbi kategóriába tartozik. Egy sportolónak sok energiára van szüksége, ezután a torta után pedig garantáltan lesz mit ledolgozni.
2016. február 6.

Hozzávalók

4 adag
  • 20 db palacsinta
  • 1 üveg házi lekvár (sárgabarack)
  • 3 hideg tojás fehérje
  • 3 tojás sárgája
  • 2 dl habtejszín
  • keményítő vagy puding por

Elkészítés

A palacsintákat megtöltjük lekvárral. Egy kerek, kb. 23 cm átérőjű tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A forma aljára a palacsintákat – kívülről befelépalacsinta torta(1) haladva – csiga-szerűen lerakjuk.
Lemérjük az alsó réteg palacsinta és a tortaforma teteje közti távolságot. Ekkora darabokra felvágjuk a megmaradt palacsintákat.
A tojás sárgáját és a habtejszínt 1:1 arányban simára kikeverjük a pudingporral vagy a keményítővel. Bekenjük be vele az alsó sort úgy, hogy sütés közben egyben maradjon. Ínyencek egy kis darált dióval is megszórhatják.
A szépen feldarabolt palacsintákat állítva az alsó rétegen, belülről kifelé haladva elrendezzük.
Felverjük a fehérjéket, majd óvatos mozdulatokkal belekeverjük a sárgabarack lekvárt. Megkenjük vele a “torta” tetejét, és sütőben 180°C-on készre sütjük. Felszeletelés előtt pihentessük egy kis ideig.

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Ínyenc sertésragu tésztával

Ínyenc sertésragu tésztával

Katus Attila sztáredzőnek sajnos nem sok ideje jut a főzésre, de azért odafigyel, hogy amit eszik, az passzoljon a sportos életmódhoz. Legfőbb szempont, hogy az étel finom és egészséges legyen. Reggelire a tojásrántottát azért egyedül készíti. Szinte az egész világot beutazta már, így volt lehetősége elég sok nemzet ételét megkóstolni. A japán és a mexikói ételek a kedvencei. Családjával együtt nagy halászlé kedvelő, de a halat minden más formában is szeretik.
Császárkalács

Császárkalács

Balássy Betty énekesnő, két gyerek anyukája, aki szinte minden nap süt-főz gyerekeire. Gyakran és szívesen főz együtt énekes férjével, Varga Ferenccel is. Vannak jól bevált, gyorsan elkészíthető közös receptjeik, kedvenceik a meggyes illetve paradicsomos ételek, és az olasz konyha fogásai. Az Ízes élet olvasóinak a Császárkalács receptjét mutatja meg, ami igazi családi kedvenc náluk.
Paleo palacsinta

Paleo palacsinta

Polyák Lilla színésznő régóta az egészséges életmód híve. Családja számára folyamatosan keresi a megfelelő megoldást. Most a paleo étrendet részesítik előnyben, ami mindannyiuknak egyaránt szimpatikus, de leginkább nagyobbik fiának, Zsombornak vált hasznára, aki sportoló.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!