Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Karintiai tavi pisztráng lencsével és rókagombával

Egy kis Omega-3 csak hasznunkra válik, ha meg mindezt egy pisztránggal vihetjük be a szervezetünkbe, még jobb! Egyszerű megoldás, csupa élvezet!
2015. július 1.

Hozzávalók

4
  • 4 db tavi pisztráng (kb 260 g/db)
  • 200 g vörös vagy sárga lencse
  • 2 marék rókagomba
  • 60 g karikára vágott hagyma
  • 150 g mascarpone

Elkészítés

A tavi pisztrángokat megfűszerezzük, lisztben megforgatjuk, majd kevés olajon kisütjük.
A lencsére annyi zöldségleves alapot öntünk, hogy befedje azt, majd al dentére főzzük, ezután hozzáadjuk a mascarponét.
A gombát kevés olajon megpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük.
Utoljára a hagymával összepirítjuk. Máris tálalhatjuk!

0/5
Értékeléshez jelentkezz be vagy regisztrálj.
Megosztom barátaimmal

Szerkesztőink kedvencei

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Karintiai harcsapörkölt almaborral és gyökérfélékkel

Egy jó halra sosem mondunk nemet. Egy harcsára pláne nem. Egy könnyű megoldás Karintiából bármikorra.

Napi ajánlatunk

Top videók

Tojásos burgonya

Egyszerű, laktató fogás, ami mellé elég salátát, savanyúságot tálalnod.

Halas melegszendvics

A megszokott tonhalkonzerv helyett ezúttal tengeri halfiléből.

Olívás-fetás csirke

Villámgyors ebéd, ha nincs sok időd főzni.